Tarlós az apokalipszis eljövetelét jósolja Karácsony Gyergely győzelme esetére

HírKlikk 2019. július 8. 08:20 2019. júl. 8. 08:20

"Én nyugalmat akarok, és megvédem a várost. Karácsony Gergely (Gyurcsány nyomán) tüntetést, „forradalmat”, szakadatlan háborúskodást ígér. Ráerőltetné a városlakókra a feszültséget. Karácsony gerillaharcról álmodik" - ezzel a látomással kezdődik az a cikk, amelyet Tarlós István jelentetett meg a mai Magyar Nemzetben.

Tarlós István a terjedelmes írásában kitér arra is, hogy ab ovo nem zárkózik el a vitától Karácsony Gergellyel, de nem az ő szabályaik szerint. Ha lesz is értelme vitának - fogalmaz -, az csakis előre nem egyeztetett fővárosi és zuglói témákban, és közreműködő nélkül lehetséges, mert a felkészültség csak így mérhető le.

Tarlós István azt is írja, hogy ha Karácsony Gergely nyeri a választást, gratulálni fog neki és szívfájdalom nélkül hagyja el posztját. A főpolgármester ugyanakkor hozzáteszi: ő többet el tud érni a kormánynál Budapest javára, mint egy ellenzéki főpolgármester.

Tarlós leszögezi: egy főpolgármesternek nem érdeke egy visszavonhatatlanul elmérgesedett viszony a kormánnyal. Min írja, "én jó néhányszor elmentem a falig, nem is egy miniszterrel nyílt konfliktusba bocsátkozva. Nem hinném, hogy ez cáfolható lenne. Azonban az együttműködés esélyének elveszítése már ártana Budapestnek."

Hozzátette, többet megszerzett így a városnak, mint bármelyik ellenzéki képes lett volna. Azt pedig elképzelhetetlennek tartja, hogy azok után, amilyen "kifejezéseket használva gyalázta a kormányt", Karácsonynak esélye lenne egy jó kapcsolatra a kormánnyal. 

Tarlós fontosnak tartja kiemelni, hogy akkor engedett a kormánynak, amikor hatályos törvénybe ütközött volna (kórházak, oktatás – ezek országos érvényű törvények –, de a Városliget is törvényen alapult). "A törvényeket minden önkormányzat és önkormányzati vezető be kell tartsa, hívják akárkinek. Az MSZP-vezetésű megyei jogú városok is betartják. Karácsony is betartaná, csak handabandázik, amit olyan mosollyal igyekszik kompenzálni, amit feltételezhetően barátságosnak vél" - fogalmazott Tarlós.

Tarlós István a cikkében is megismételte korábbi álltását, miszerint a közvetlen főpolgármester választás megtartását, amely Karácsony indulásának is alapfeltétele volt neki köszönhető.

Forrás: Magyar Nemzet