Tevan Imre mégsem lesz az Index főszerkesztő-helyettese

HírKlikk 2020. július 31. 07:29 2020. júl. 31. 07:29

Tevan Imre arra hivatkozva gondolta meg magát, hogy „nem ez az a profi csapat, amely megcsinál egy új Indexet".

„Nem leszek az Index főszerkesztő-helyettese” – írta ki hajnalban közösségi oldalára Tevan Imre, aki csütörtökön még azt írta, hogy visszamegy a laphoz, ahol korábban már dolgozott. Akkor azt írta, sokat gondolkodott, hogy újra elvállalja-e a főszerkesztő-helyettesi pozíciót, amiből csaknem tíz éve rúgták ki, hiszen a fő kérdés, hogy lehet-e normális, független újságot csinálni.

Tevan a posztjában azt írja, nem azért gondolta meg magát, mert kapott a pofájára, ahogy megjegyzi, erre számított is, hanem azért, mert rosszul mérte fel a helyzetet. Kilenc évig volt indexes, teszi hozzá. Amikor most újra felkérték, azt hitte, hogy „ebből az indexességből meg lehet őrizni valamicskét, és újra lehetőségem lesz ebben szerepet vállalni.”

Mostani döntésének indoklásaként egyebek között ezt írja a közösségi oldalon:

Az volt az alapkérdésem, hogy lehet-e független és színvonalas újságként működtetni a kialakult helyzetben az Indexet. Eddig oké. De mindig csak azon forogtak a gondolataim, hogy elképzelhető-e, hogy ne legyen politikai beavatkozás. Tudjuk, rendkívül aggályos az erre adandó válasz, de végül arra jutottam, elképzelhető. Sőt, kitaláltam egyfajta garanciát. (Azt hittem, ez ügyes ötlet, de valójában csapdát állítottam magamnak. Ha a feltételemet azonnal elfogadják, nem mondhatok nemet.)

Csakhogy azzal nem foglalkoztam, a politikai beavatkozáson túl, hogy a három ember, tehát az igazgatóság tagjai képesek lesznek-e összehozni egy minimális csapatot, amely legalább elfogadható minőségben át tudja venni a felmondott kollégáimtól a lapkészítést abban a rohamosan közeledő pillanatban, amikor ők végleg elmennek. Az „igazgatósági tag" hétfőn hívott föl, ma péntek van, azóta odáig jutottunk, hogy egyetlen embert, engem lehetett bejelenteni az új csapatból. 


Nehogy úgy lehessen érteni, hogy engem átvertek, szó sincs ilyesmiről, de nem ez az a profi csapat, amely megcsinál egy új „Index"-et – fűzte még hozzá Tevan Imre. 

Forrás: hvg.hu