Tiltakozik a Fidesz, mert Botka 10 ezer forintot akar adni a nyugdíjasoknak

HírKlikk 2019. május 7. 16:38 2019. máj. 7. 16:38

A párt közleményben reagált Botka László bejelentésére, mely szerint minden nyugdíjas és iskolába felvételiző tízezer forintot kaphat - írja a hvg.hu.

Míg a kormánypárt rendre utalványokat osztogatott a nyugdíjasoknak az országban, most mégis szúrja a szemét a szegedi Fidesznek, hogy Botka László is beígért tízezer forintot a nyugdíjasoknak és az iskolakezdőknek.

A polgármester a Szeged.hu-nak adott interjújában beszélt tervéről, azt mondta, a város bevételei a vártnál magasabbak, ebből finanszíroznák a juttatást is. A Fidesz szerint viszont inkább át kellene dolgozni az önkormányzat helyi vállalkozásokat érintő adóterheit, illetve koncepcióját.

„A Fidesz határozottan elutasítja és ellenzi, hogy Botka László a lakossággal fizettesse meg saját lustaságát, gyávaságát és azt, hogy lélegeztetőgépre kapcsolta Szegedet” - írja közleményében a Fidesz.

Megszólalt az ügyben Bartha László egykori polgármester is, aki idén ősszel ismét megmérettetné magát, ő úgy gondolja, Botka „aljas és számító módon, plusz szavazatokban reménykedve” tett felelőtlen ígéretet. 

„Úgy gondolja, hogy egy közepes mértékű hétvégi bevásárlás áráért újra tömegesen Önre voksolnak majd? Ennyit ér Önnek egy szavazat? Tízezer forintot? Mit gondol a szegedi polgárokról, Polgármester Úr? Ennyire ostobának és olcsónak tartja az embereket? Azt hiszi, tízezer forintért cserébe hajlandóak leszünk szemet hunyni az Ön tizenhét esztendeje tartó semmittevése, látszatpolitizálása felett? Nem leszünk hajlandóak. Júdáspénzre nincs szükségünk” - olvasható a Tisza Koalíció polgármester-jelöltjének Júdáspénz című Facebook-bejegyzésében. 

A szocialista polgármester viszont azt mondja, hogy a város gazdasága jobban teljesít, mint korábban, ugyanis 12 százalékkal nőtt az iparűzési adóból befolyó bevétel, így van miből támogatni a lakosságot. A 34 ezer nyugdíjasnak és 11 ezer iskoláskorúnak járna a pénz, ami körülbelül 500 millió forinttal terhelné meg az önkormányzati kasszát.

Botka szerint nem egyszeri juttatásról döntenek a következő közgyűlésen, hanem minden évben megkapnák a pénzt az erre jogosultak.

Via: HVG