„Több fideszes politikus jár a melegbulikra” – nyilatkozza az orgiák lengyel szervezője

Kardos Ernő 2020. december 3. 16:45 2020. dec. 3. 16:45

Elsősorban lengyel és magyar politikusok keresik fel azt a brüsszeli melegbárt, ahol a múlt héten a váratlan razzia miatti menekülés közben Szájer József megsérült. Mára pedig már a pártjából is kilépett. A szexbár házigazdája, David Manzheley szerint vendégei között több nemzet képviselője szokott előfordulni. Mindenesetre a törzsvendégek elsősorban a Fideszhez, illetve a Jog és Igazságosság párthoz tartoznak.

Újra nyilatkozott a melegbár házigazdája, aki lengyel származású. David Manzheley ezúttal egy lengyel orgánum, az Onet hasábjain mesél a történtekről. Mint mondja, évek óta szervez rendszeresen melegorgiákat, ezeken időnként 100 ember is megfordult. A szervező szerint ezek az események teljesen legálisnak tekinthetőek. A házigazda korábban a belga médiában, még a botrány kirobbanása előtt be is mutatta azt a lakást, ahol a találkozókra sor került.

Manzheley az Onet interjújában az állította, hogy négy PiS-politikus rendszeres vendég volt szexuális eseményein. Ezen kívül voltak ukrán, francia, német, holland, luxemburgi, svájci és spanyol politikusok. A leggyakoribb vendégek azonban a lengyelek és a magyarok. Manzheley elárulta, hogy az utóbbiak között több fideszes politikus is van; szám szerint kilenc. Az Onet-cikk szerzője azt is megírta, hogy egy magyarországi európai uniós képviselő, és egy észt diplomata le is bukott az orgiákon.

A lengyel és magyar politikusokkal folytatott beszélgetések során néha szóba került az LMBT közösség megtámadása. Manzheley azt mondja, hogy a politikusok elárulták neki: a pozícióik betöltéséhez úgy kell tenniük, mintha egyetértenének hazájuk politikai vezetőivel. Ezért inkább külföldre mennek „játszani”. Ha ez az országaikban kiderülne, akkor az a karrierjük végét jelentené. Társadalmaik szabályai miatt nem beszélhetnek nyíltan homoszexualitásukról – érvelt Manzheley.

Az Onet korábban azt is közölte, hogy a szerkesztők az interjú a megjelenése előtt még nem tudták ellenőrizni Manzheley állításait. Nyilatkozatait eleinte azzal a kommentárral hozták nyilvánosságra, hogy ez csak Manzheley verziója a történtekről. De azt akkor már a lapszerkesztők is sejtették, hogy informátoruk szembekerült a törvénnyel is.

A brüsszeli botrány kirobbanása után felmerült a gyanú, hogy Manzheley lengyel származású, akit hazájában a rendőrség több éve körözhet. A lap végül kiderítette, hogy a férfi ellen feltehetően tucatnyi ügy van folyamatban a krakkói bíróságon. Elsősorban csalással gyanúsítják. Később több forrásból megerősítették, hogy a brüsszeli szexpartikat szervező, és a lengyel körözött férfi ugyanaz a személy.