Tóni, Barbara, Sanyi, Misi, Peti és a többiek

Föld S. Péter 2024. május 23. 14:40 2024. máj. 23. 14:40

Magyar Péter azzal vádolja a DK-MSZP-Párbeszéd szövetséget, hogy amennyiben úgy alakul a következő választás eredménye, összeállnak a Fidesszel. Hogy mi lesz 2026-ban, azt most még nem lehet tudni, az akkori helyzetről még egy messiásnak is legföljebb sejtései lehetnek. Ami biztos: sem Dobrev Kláráról, sem Kunhalmi Ágnesről nem készülhetne olyan fotó, amelyen a címben szereplő figurákkal együtt mutatkoznak.

Magyar Péterről azonban készült. Nem számítógépes trükk segítségével, hanem nagyon is valódi szituációt megörökítve. Magyar Péter a NER része és kedvezményezettje volt, egészen addig, ameddig lehetett, vagyis 2024 márciusáig, mígnem egyik napról a másikra ellenzéki szerepben találta magát. Nem olyan ellenzékiek közé állt be, akik az elmúlt 14 évben sorra hívták fel a nyilvánosság figyelmét a NER ámokfutásaira, hanem mintegy Ellenzék 2.0-ként Orbán és az ellenzék ellenzéke lett.

Nem elírás: Magyar nem a Fidesznek lett ellenzéke, mert nem a Fideszt, hanem Orbánt akarja leváltani. Mint egy korábbi cikkünkben már volt szó róla, 2007-ben érezte először, hogy valami nincs rendben az Orbán-pártban. Akkor volt ez, amikor állítása szerint ellopták a 2006-os „rendőrterror” áldozatainak összegyűjtött pénzt. Nem tetszett ez Magyar Péternek, nem azért képviselte fiatal ügyvédként az akkori, törvényesen megválasztott kormányt erőszakkal megdönteni akaró tüntetőket, hogy aztán nyoma vesszen a pénznek.

Nagy csalódás volt ez számára, de, mint a mellékelt fotó bizonyítja, állta a sarat és nem hagyta ott a Fideszt. Végigasszisztálta a 2007 óta eltelt immár 17 évet, pedig azóta történt egy s más. Kormányra kerülve, lenyúlták az emberek magánnyugdíj-pénztárakban tartott 3000 milliárd forintos megtakarításait, elüldözték Európa egyik legjobb egyetemét, a CEU-t, padlóra küldték az egészségügyet, lebutították az oktatást. Mindezt látta Magyar Péter, különben nem születhetett volna róla olyan fénykép, ahol a NER prominenseivel együtt látható. És voltak persze más botrányok is a NER kezdete, azaz 2010 óta. Megszűnt a köztársaság, beszántották a Népszabadságot, tönkretették a politikától független, üzleti alapon működő Metropolt, az internetre száműzték a Klubrádiót, kormányközelivé hangolták az Origót, maguk alá gyűrték a közmédiát, amelynek élére egy hírhamisítót neveztek ki.

A Fidesznek nem volt szerencséje az államfőkkel sem. Először egy plagizátort talált magának Orbán, majd egyetemi társát, a hallgatag horgászt. Őt a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin követte és máris itt a legújabb botrány: az édesapja nyilas múltjáról valótlanságokat állító Sulyok Tamásról kiderült, hogy ügyvédként földeket játszott át külföldieknek.

Másnak ennek a töredéke is elegendő lett volna ahhoz, hogy megszakítsa a kapcsolatot NER kiválóságaival, Tónival, Barbarával, Sanyival és Misivel. Magyarnak azonban nemcsak küldetése van, hanem a gyomra is erős: maga mondta, volt, hogy egy asztalnál ült Orbánnal és Rogánnal, ám azt, hogy miről beszéltek a fenti urakkal, nem mondja el.

Dobrev Klára, vagy éppen Kunhalmi Ágnes szerencsésebbek Magyar Péternél. Őket, akárcsak az ellenzék többi tagját, nem fenyegeti olyan veszély, hogy a fenti előkelőségekkel kellene egy asztalhoz ülniük. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom