Tordai Bence: a kormány elfuserált oltási tervéből kimaradtak a pedagógusok

HírKlikk 2021. február 26. 19:10 2021. feb. 26. 19:10

A kormány hozza előre a tavaszi szünetet az iskolákban, és haladéktalanul kezdje meg a pedagógusok oltását! – sürgette pénteken közzétett közleményében Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

Az ellenzéki politikus kifejtette: a járvány harmadik hulláma elérte Magyarországot, naponta több ezer új fertőzöttet regisztrálnak, a halálos áldozatok száma is tartósan meghaladja a napi százat, ezért sürgősen cselekedni kell; ennek egyik legfontosabb lépése lenne a tavaszi szünet előrehozása, hiszen a fertőzések száma drasztikusan megugrott a gyerekeknél is: naponta zárnak be osztályok, iskolák és óvodai, bölcsődei csoportok. Egy átmeneti iskolai szünet lefékezné a vírus terjedését az egész társadalomban, és időt adna az oktatásban dolgozók beoltására – tette hozzá.

Emlékeztetett: a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is a kormányfőhöz fordult, hogy zárja be az iskolákat. Az uniós tagállamok túlnyomó többségében a pedagógusok az oltási terv részét képezik, érthetetlen, hogy Magyarországon miként maradhattak ki a kormány „elfuserált” oltási tervében meghatározott, kiemelten védendő csoportokból – fűzte hozzá.

 Itt az ideje, hogy a tavaszi szünet előrehozásával egy időben megkezdődjön a tanárok koronavírus elleni oltása. Az intézmények újbóli megnyitása és a biztonság megteremtése csak akkor valósulhat meg, ha minden pedagógus – az óvodapedagógusok és kisgyermeknevelők is – és az összes, oktatásban dolgozó megkaphatja végre az oltást – áll Tordai Bence közleményében.

Forrás: MTI