Tordai Bence: rendkívüli parlamenti ülésen tárgyaljuk az orosz hekkertámadást és az államfő elleni megfosztási eljárást

HírKlikk 2024. május 28. 17:00 2024. máj. 28. 17:00

Tordai Bence (Párbeszéd-Zöldek) kezdeményezésére az ellenzéki politikusokkal közösen beadták az indítványt az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívására, amelynek időpontjára 2024. május 30-át javasolják. A tárgyalás témája a külügy elleni orosz hekkertámadás és a Sulyok Tamás államfő elleni megfosztási eljárás lesz.

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett az ellenzéki pártok képviselőivel közösen Tordai Bence - jelentette be Facebook oldalán a Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője.

Az Országgyűlés rendkívüli ülésén két napirendi pontot határoztak meg:

  1. A Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai rendszerét ért kibertámadás elítéléséről és az ennek következtében szükséges lépések megtételéről szóló határozati javaslat megtárgyalását.
  2. A köztársasági elnök tisztségtől való megfosztásának kezdeményezéséről szóló javaslat megtárgyalását.

Tordai posztjában kijelentette: elvárják, hogy Kövér László ne húzza az időt, és hívja össze holnaputánra, azaz május 30-ára az ülést.

Azt is „elvárjuk, hogy a fideszes képviselők méltóztassanak befáradni a munkahelyükre, és Szijjártótól Orbánon át Sulyokig hagyják abba a szánalmas menekülést, terelést és magyarázkodást, hogy végre egyenesen és tényszerűen beszélhessünk az embereket felháborító, újabb fideszes botrányokról!" – írta Tordai Bence.

 

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom