Török Gábor: magas labdát adott Orbán ellenfeleinek Demeter Szilárd

HírKlikk 2020. november 29. 17:57 2020. nov. 29. 17:57

A politológus is reagált Demeter Szilárd most már törölt cikkére.

Török Gábor Facebook-oldalán reagált Demeter Szilárd cikkére és annak utóéletére. A politológus szerint a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója egy hatalmas politikai hibát követett el.

„Hogy miért tette, pontosan nem tudhatom, de azt feltételezem, hogy valami nagyon eredetit és nagyon emlékezeteset akart mondani abban a témában, ami most a kormányfői kommunikáció középpontjában áll. Miközben minden bizonnyal teljes súlyával támogatni akart, olyan magas labdát adott a magyar kormányfő hazai és különösen nemzetközi ellenfeleinek, amire régen volt példa” – írja a politológus, aki szerint egyszerű helyzet állt elő: minél tovább lehet róla beszélni, annál rosszabb a magyar kormánynak és annál jobb az ellenfeleinek. Az ellenzék pedig ebben a helyzetben azzal tudja tovább nehezíteni Orbán Viktor dolgát, ha még azelőtt elkezdi követelni Demeter leváltását, „mielőtt a miniszterelnök egyáltalán levegőt vehetne”.

„A logika is egyszerű: ha az ellenzék követeli az elhatárolódást, sokkal nehezebb meglépni és sokkal csábítóbb megvédeni” – vélekedik Török, aki szerint a legérdekesebb csavar a történetben, hogy az ország volt miniszterelnöke, Bajnai Gordon volt az első, aki felismerte a lehetőséget és Demeter leváltását követelte.

Török megjegyzi, Bajnai reakciójára lehet azt mondani, hogy azért tette, mert erkölcsi kötelességének érezte, de a nyilvános politikai beszéd az esetek többségében ennél többről szól.

„Természetesen nem ismerem a céljait, így csak annyit mondok: most már nem lennék annyira meglepve, ha az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek között is találkozhatnánk – így vagy úgy – a volt miniszterelnök nevével” – elmélkedik a politológus.

Forrás: Facebook