Török Gábor: Orbán az atomfegyver

HírKlikk 2019. június 3. 07:11 2019. jún. 3. 07:11

A Magyar Hangnak adott interjút Török Gábor politológus, aki többek között Orbán szupererejéről is beszélt.

Arra a felvetésre, hogy valóban a kormányzati médiahenger Orbán Viktor atomfegyvere, Török Gábor a Magyar Hangnak azt válaszolta, hogy nem, ugyanis az atomfegyver maga Orbán Viktor, minden más csak segédeszköz ebben a politikai küzdelemben. Hozzátette, hogy nyilván hatalmas segítség a Fidesznek a kiépített médiabirodalom és az a brutális erőforrástöbblet, amellyel a magyar politikában rendelkezik.

Ugyanakkor látni kell – jegyezte meg -, hogy amikor 2015 elején összeomlott a fideszes sajtóirányítás, és egy rövid ideig a kormányzati propaganda csak a közszolgálati csatornákra támaszkodhatott, a miniszterelnök akkor is képes volt uralni a magyar politikai napirendet. Ugyanezek az eszközök egy másik szereplő kezében szerintem sokkal kevesebbet érnének: bármit is gondoljunk a kormányfőről, politikai céljairól, azt nehezen lehet vitatni, hogy ő a Fidesz legnagyobb versenyelőnye – mondta a politológus.

Az interjút készítő újságíró Török Gábor egyik 2016-os Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatát idézte, miszerint „a jó kormányzásnak hosszú távon feltétele, hogy legyenek politikai ellenakaratok”.

Török most azon a véleményen van, hogy amíg Orbán Viktor rendelkezik azzal a szupererővel, amellyel 2,5-3 millió szavazó gondolkodását és viselkedését jelentős mértékben befolyásolni tudja, az ellenzék legfeljebb annyit tehet, hogy a másik, körülbelül ugyanekkora, szavazótábort az eddigieknél lényegesen hatékonyabban gyűjti egybe a választásokon.

„Nyilván ez a varázs egyszer elvész, onnantól a magyar politikában új időszámítás következik majd. Hogy ez mikor lesz, arról mindenkinek lehet véleménye, de tudása senkinek sem.” - fűzte hozzá. 

Forrás: Magyar Hang