Tovább bomlik az LMP

HírKlikk 2019. június 19. 09:15 2019. jún. 19. 09:15

A Facebookon jelentett be Moldován László, hogy 10 év után kilép az LMP-ből.

A párt budapesti elnökségének tagja, az etikai bizottság elnöke, aki a közös ellenzéki főpolgármester-jelölttel és a közös indulással kapcsolatos tárgyalásokon az LMP tárgyalódelegációját vezette, részben éppen az összefogás miatt hagyja ott a pártot.

Mint írja: "Az LMP most elindult az összefogás irányába, Budapesten beáll Gyurcsány mögé (azt remélve, hogy néhány képviselővel még „jelen tud lenni”). Ez nem az én utam, számomra a pártpolitikának vége." Ugyanakkor az EP-választáson kapott nagy pofon is szerepet játszott a döntésében. "Az EP-választás eredménye alapján elbuktunk. Ugyanott tartunk, mint 10 éve, Gyurcsány vagy Orbán, a fideszes és a DK-s + szocialista pártelit uralja a politikát. Még a remény is meghalt, mert megpróbáltuk és kudarcot vallottunk" - fejtette ki posztjában.

Moldován magukat furcsán hibáztatva keményen nekimegy az "óbaloldalnak": "egy csomó hibát követtünk el, de az alapvető baj, hogy nem sikerült megértetnünk a társadalom ellenzéki részével, hogy a DK és az MSZP ugyan valóban örülne, ha „leváltódna” Orbán (hiszen közelebb kerülnének a húsos fazékhoz), de azért tulajdonképpen így is jó nekik, pártelitjük és a holdudvar egzisztenciája biztosítva van."

Forrás: Hírklikk