Tovább drágult, már 55 milliárdba kerül a Pénzügyminisztérium Vár-beli épületének felújítása

HírKlikk 2021. április 14. 12:31 2021. ápr. 14. 12:31

A rekonstrukcióra eredetileg ennek kevesebb, mint a felét, 26,7 milliárd forintot szánt a kormány. Ezt 2018-ban felemelték 38 milliárdra, 2019-ben pedig már 47,5 milliárdot különítettek el az éves költségvetésből a projektre.

Most lezárultak az egykori Magyar Királyi Pénzügyminisztérium Szentháromság téri épületegyüttese felújításának második ütemére kiírt közbeszerzési eljárások, a tender nyertese a West Hungária Bau Kft. és a Garage Kft. konzorciuma lett. A beruházás mérnök-lebonyolító és műszaki ellenőri feladatainak ellátására kiírt eljárást pedig a Céh Zrt. nyerte – írja a Magyar Nemzet.

Az első szerződés értéke 54,4 milliárd, a másodiké 1,25 milliárd forint. Mindkét eljárásban a legalacsonyabb árat ajánló pályázat nyert. A munkák a tervek szerint 2023 végén zárulnak, akkor be is költözik a Pénzügyminisztérium az épületbe.

A kivitelezőnek el kell végezni a homlokzat és a tető műemléki rekonstrukciója mellett, a reprezentatív belső terek hiteles, századelős helyreállítását, emellett egy modern, üveg irodaszárnyat is ki kell alakítani.

Forrás: Magyar Nemzet