Trump állítólag az ukrajnai háború lezárásáról tárgyal Putyinnal

HírKlikk 2024. július 3. 18:35 2024. júl. 3. 18:35

Sajtóértesülések szerint szóba került az is, hogy Oroszország megtarthatna bizonyos részeket a megszállt területekből.

Népszava által idézett Politico cikke szerint a NATO védelmi szövetség „kétsebességű” lenne, amennyiben valóra válnak az amerikai elnökjelölt elképzelései. A korábbi tervek a szervezet elhagyásáról szóltak, azonban a most napvilágra került koncepciók alapján ez nem történne meg. Egyik fő elvárása mindenesetre az lenne, hogy a tagállamok fordítsák nemzeti össztermékük két százalékát a védelmi kiadásokra. Akik ezt nem teljesítik, azok nem élveznék az Egyesült Államok védelmi garanciáját.

A cikk kitér arra is, miként zárná le az ukrajnai konfliktust a korábbi elnök, aki már arról tárgyal a háttérben, milyen területeket tarthatna meg Moszkva. Az azonban nem derül ki, hogy pontosan milyen fázisban vannak a tárgyalások, így azt sem tudni, mely ukrán országrészekről van szó. Mindenesetre az is előkerült a tárgyalásokon, hogy Trump vállalná, miszerint a NATO nem terjeszkedik tovább keleti irányba – különösen Grúzia, vagy éppen Ukrajna felé.

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom