Turista hajókikötőt csinálnak a Bálna épületéből

HírKlikk 2020. június 27. 12:10 2020. jún. 27. 12:10

A Bálna olyan turisztikai kikötőhely lesz, amely úgy szolgálja ki az országba érkező szállodahajókat, mint egy repülőtér. Itt lesz az érkezés és az indulás is a turisták számára – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója podcastjában.

Terveik szerint, az épületben többek között állandó kiállítás, konferenciaterem is lesz, illetve Magyarország ízeit bemutató gasztronómiai élménypontokat és egy éjjel-nappal nyitva tartó információs pontot is kialakítanak.

Elmondása alapján,a tervek nagyon régóta formálódnak, és lassan már ki lehet írni a tervezésre szóló közbeszerzési pályázatot. Erről már a Fővárosi Önkormányzattal is egyeztettek.

Szerinte meg tudnak állapodni abban, hogy a Bálna teljeskörűen megújuljon, és ezzel turisztikai központtá váljon úgy, hogy a dunai szállodahajók sorsát hosszú időre rendezni tudják.

A Szabadság és a Petőfi híd között álló üvegépületet évekig tartó kínlódás után, 2013-ban adták át, de 11 ezer négyzetméternyi területet nem sikerült kiadni. Leginkább a Fidesz szervezte ide a választási rendezvényeit.