Tusványos: jövőre Gerendás Péter és Koncz Zsuzsi következik?

Föld S. Péter 2019. július 29. 12:39 2019. júl. 29. 12:39

Kapott hideget, meleget az „övéiktől” a Quimby és Lovasi András, amiért felléptek Tusványoson. Utóbbi ki is fakadt, mint mondta, elege van már abból, hogy a szélsőliberálisok és a szélsőjobbosok mondják meg, hogy mit tegyen, Aztán jött Szentesi Zöldi László, és helyrezökkentette a megzakkant világot, amikor a szervezők mellének szegezte a magyarság egyik legégetőbb sorskérdését: „Már csak azt szeretném megkérdezni az erdélyi szervezőktől, hogy a Quimby és Lovasi után jövőre Gerendás Péter és Koncz Zsuzsi (sic!) következik?”

Napok óta bírálják ellenzéki oldalon a Quimbít és Lovasi Andrást, amiért felléptek a Tusnádfürdői rendezvényen. A vitázók hangneme eltérő, a higgadtabbak szerint lehet és kell is fellépni Tusványoson. Csak nem akkor, amikor Orbán Viktor és a Fidesz is ott van, mert ebben az esetben a résztevők akarva, akaratlanul is részt vállalnak a Kedves Vezető és a Fidesz önfényezéséből.

És amikor a botrány elülni látszott, a megnyugodni látszó állóvízbe dobott egy kavicsot Szentesi Zöldi László, aki a szervezőket tette felelőssé, hogy ilyen, magyarfób ideológiát hirdető zenekarok is felléphettek Tusványoson. Szentesi Zöldi a Facebookon üzent a tusványosi szervezőknek. Szerinte tévedés azt hinni, hogy korrektség balról és jobbról is meghívni előadókat. Akik mégis így tesznek, azok nem értik a „mi magyar világunkat”.

Hogy milyen ez a „mi magyar világunk?”  A szerző adós marad a részletes kifejtéssel,  mindössze ennek a mi magyar világunknak egy érdekes szegletét villantja fel. „De még mindig fáj nektek, hogy lerománoznak titeket. Hogy tizenvalahány éve kivetett benneteket a magyarság családjából néhány közénk csöppent fattyú.”

Tehát, aki nem Orbán Viktor feltétlen híve, nem tapsol felállva, és nem mondja el minden nap legalább hatszor a haza és a magyar szavakat, az nem más, mint közénk csöppent fattyú.

Vagyunk, mi, akik őshonosak vagyunk ezen a tájon, és vannak azok, akik nem idevalósiak, fattyak és csak úgy közénk csöppentek. Ez Szentesi Zöldi világa. Amúgy Orbán Viktor, épp Szentesi Zöldi posztjának megjelenésével egyidőben, szeretettel üdvözölte a budapesti Maccabi Játékok - köznyelven: a Zsidó Olimpia - részvevőit, s közölte mindenkivel, akit illet, hogy hazánkban a zsidóság nagy megbecsülésnek örvend.

Most akkor kinek higgyünk? Annak, aki közénk csöppent fattyakról hablatyol, vagy annak, aki a hazai zsidóság megbecsüléséről hadovál?