Új, az ellenzéket lejárató plakátkampányt indított a kormány – fotó

HírKlikk 2023. június 16. 07:50 2023. jún. 16. 07:50

Ukrajna lerohanásának kezdete óta harsogja a kormány, hogy az ellenzék belesodorná Magyarországot a háborúba, és csakis a békepárti Orbán Viktor védhet meg minket.

A hvg.hu emlékeztet rá, hogy a kormánymédia nemrég még Karácsony Gergely megszólalásából is képes volt azt kifacsarni, hogy Budapest polgármestere háborúba sodorná a magyarokat. Hogy egy egyszerű városvezetőnek, mégis milyen lehetősége lenne erre – jegyzik meg –, azt már nem fejtik ki.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója május végén, Karácsony megnyilvánulása után jelentette be, hogy „figyelemfelhívó" kampányt indítanak, hogy az emberek megtudhassák, „milyen veszélyekkel jár a háborúpárti álláspont." A Megafon például a YouTube-on (is) fizetett hirdetésben tolja a felhasználók arcába a háborúpártizást, a kontinens legdrágább videómegosztós reklámjával. 

A lap szerint úgy tűnik, a kormány mégsem elég biztos abban, hogy átment az üzenet, és most rátett még egy lapáttal. Már az utcán vannak az új plakátkampány első fecskéi, a hvg.hu munkatársa Kőbányán fotózott le közülük egyet.

A hvg.hu fotósa Kőbányán örökítette meg az új propaganda plakátot

Mint írják, „kőegyszerű az ábra". Fent felirat: HÁBORÚPÁRTIAK. Lent arcok: Karácsony Gergely, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Márki-Zay Péter, és persze az elmaradhatatlan Gyurcsány Ferenc.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom