Újabb politikus zárná el Orbán uniós pénzcsapját

HírKlikk 2017. augusztus 16. 15:07 2017. aug. 16. 15:07

Az osztrák zöldek vezetője is amellett van, hogy ne kaphassanak uniós támogatást azok az államok, amelyek nem tesznek eleget a közös döntéseknek. Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje.

A Die Presse szerint Lunacek ezt annak kapcsán mondta, hogy Magyarország és Szlovákia nem hajlandó egyetlen menekültet sem átvenni a görögöktől, illetve az olaszoktól. Elismerte ugyanakkor, hogy a szankció érdekében át kell dolgozni az uniós szerződéseket, hiszen jelenleg csak akkor lehet megvonni a szubvenciókat, ha valamely kormány bizonyítottan csalást követ el.

A politikus ugyanakkor arra figyelmeztette saját külügyminiszterét is, aki egyben az osztrák konzervatívokat irányítja az október közepére kitűzött választások előtt, hogy hiba volna megosztani az uniót, és hogy Kern nem léphet túl olyan, fontos partnereken, mint Németország és a Bizottság.

A menekültügyben a zöld politikus rendezett és humánus megoldást sürget, a káosz nem segít sem a földönfutóknak, sem azoknak, akik gondoskodni igyekeznek róluk. Lunacek szorgalmazza, hogy a jövőben ismét lehessen menedéket kérni az európai országok nagykövetségein.
Forrás: b1.blog.hu