Újabb titkos megfigyelésekre kell a pénz Orbánéknak?

HírKlikk 2021. augusztus 3. 05:30 2021. aug. 3. 05:30

Az MSZP szerint a Fidesz nem akarja, hogy az emberek olcsóbban ehessenek, ezért augusztus 1-jétől egy brutális adóemeléssel öt százalékról 27 százalékra emelték a házhoz szállított ételek és italok áfáját. Ez 22 százalékos drágulást jelent, ami a Fidesz-kormány zsebébe folyik be!

A szocialisták szerint a Fideszt nem érdekli, miként boldogulnak a vendéglősök, és arra is magasról tesznek, hogy ismét nőhet a járványveszély, az embereknek pedig sokkal többet kell majd költeniük étkezésre. Úgy látszik – fogalmaz közleményében az MSZP –, az adóemelő Fidesz-kormánynak kell a pénz az újabb titkos megfigyelésekre, luxusjachtokra, magánrepülőgépekre, újabb birtokokra és kastélyokra.

Az ellenzéki párt emlékeztet: a házhoz szállított ételek és italok áfája 2020. november 14-e óta öt százalék. Ezt a kedvezményes adót azért vezették be, hogy a járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyek talpon tudjanak maradni, az emberek pedig kedvezményesebb áron tudjanak enni, úgy, hogy közben a fertőzés terjedésének esélye is csökken.

A szocialisták úgy vélik, a Fidesz mostani adóemelése drágulást okoz, ami pénzt húz ki az emberek zsebéből, csökkenti a vendéglátóhelyek forgalmát, miközben az éttermi találkozások növelik a negyedik hullám fertőzéseinek veszélyét.

Az MSZP szerint tilos emelni a házhoz szállított ételek és italok adóját! Ezért felszólítják az adóemelő Fidesz-kormányt, hogy állítsa vissza ennek a termékkörnek az öt százalékos áfáját, ne akarjon ezen is nyerészkedni!

Forrás: Hírklikk