Ujhelyi szerint Gulyás Gergely álhíreket terjeszt

HírKlikk 2020. március 26. 15:43 2020. márc. 26. 15:43

Gulyás Gergely álhíreket terjeszt! – így reagált Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a csütörtöki kormányinfón elhangzottakra. A politikus szerint, a Fidesz európai parlamenti képviselői után, már kormányzati szintre emelték az EU-ellenes álhírterjesztést.

Ujhelyi kijelentette, hogy Gulyás Gergely „egyszerűen hazudott”, amikor azt állította, hogy az Európai Unió akadályozni akarja a magyar kormányt a védekezésben.

Sorra születnek ugyanis a bizottsági előterjesztések, a tanácsi döntések, az Európai Parlament is a mai napon tart rendkívüli ülést. A valóság a Fidesz-kormány hazugságával szemben tehát az, hogy az Európai Unió intézményei hatékonyan és érdemben cselekszenek a koronavírus legyőzése érdekében, segítik és támogatják a tagállamokat az európai szolidaritás jegyében – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a szocialista képviselő, aki szerint „a Fidesz-kormány jól láthatóan az ellenzéket, a szakmai szervezeteket és az Európai Uniót akarja felelősként felmutatni az egészségügy jelenlegi állapotáért, holott az elmúlt tíz évben lehetősége és felelőssége lett volna érdemi változásokat véghez vinni – az elsorvasztás helyett”.

Ujhelyi István rámutatott, hogy „az Európai Unió egy 37 milliárd eurós mentőcsomagot állított össze a tagállamoknak, egy 8 milliárd eurós hitelkeretet nyitott meg a bajba jutott vállalkozásoknak, a munkahelyek védelmében elérhetővé tette az Európai Szociális Alapot, bevezette az egységes egészségügyi protokollt a határokon, lazított a versenyjogi szabályokon a cégek érdekében, de fenntartja az áruforgalmat is a biztos ellátásért, és felügyeli az európai polgárok jogainak határozott érvényesítését”.