Unga és Bunga

Föld S. Péter 2020. február 7. 06:24 2020. feb. 7. 06:24

Jávor Benedek visszahívását követeli a Fidesz, mert Budapest Brüsszelbe delegált embere nagyon megbántotta Novák Katalint. A Fidesz alelnöke, jelenleg családügyi államtitkár, ezt megelőzően az ungabunga partikban való részvételért, valamint hivatali visszaélés miatt hétévnyi börtönre ítélt Silvio Berlusconival bazsalygott egy közös fotón. Az verte ki a biztosítékot a Fidesznél, hogy Jávor azt írta: azért imádkozik, nehogy Novák államtitkár családügyi konferencia helyett egy ungabunga partin találja magát.

Ezen lovagol most a Fidesz, és ezért okád tüzet mindenki, akinek a Londonból hazahonosított Habony Árpád ebben a kánonban lapot osztott. Azért azt még tegyük hozzá, hogy Novák Katalin egy magát nagyon kereszténynek – nem mellesleg fehérnek és heterónak – nevező kormány családügyi államtitkára, míg a fotó másik főszereplője kiskorú prostituáltakkal múlatta az időt. Utóbbi tevékenység nemcsak törvénytelen, de a keresztényi erkölccsel sem igazán kompatibilis.  

Amúgy meg, nem Jávor Benedek vette rá fondorlattal a családügyi államtitkárt, hogy közös fotón mutatkozzon Berlusconival, nem ő erőltette, hogy Novák Katalin lejárassa magát. Amikor tavaly októberben – nem sokkal az önkormányzati választás előtt – az Ördög ügyvédje blog jóvoltából kirobbant a Borkai botrány – azaz, kitudódott, hogy Borkai Zsolt Győr egykori fideszes polgármestere egy horvátországi luxusjachton nagykorú örömlányokkal szórakozott –, Novák Katalin egy kérdésre válaszolva, szerencsétlen dolognak nevezte, ami történt.

Mint mondta: ha az a kérdés, hogy Borkai példaértékűen viselkedett, akkor nemmel kell válaszolnia, de szerinte ez az ügy csak a győri polgármesterre és családjára tartozik. Ha még ettől sem lett volna világos, hogy mi a véleménye a Borkai-ügyről, Novák Katalin hozzátette: ugyan nem tartja helyesnek, amit Borkai cselekedett, de nem hiszi, hogy az ügy miatt ki kellene zárni őt a Fideszből. Szerinte a Fidesz egy nagy párt, nagyon sok taggal, ezért vannak olyanok, akik elbotlanak, hibáznak.

Ez volt akkor Novák Katalin véleménye. Ma már biztosan mást mondana, de ezen nem csodálkozunk, a Fidesz elvei ugyan ércnél maradandóbbak, ám olyan gyakran váltják a véleményüket, mint kiskorú örömlány egy jól sikerült ungabunga partin a fehérneműjét.

Ha úgy vesszük, valahol Borkai is ungabungázott. Igaz, nem olyan nagyban, mint a volt olasz miniszterelnök, de erre is van magyarázat: kis ország, kis ungabunga, nagy ország, nagy ungabunga.

Végezetül, a sok álszent felháborodónak feltennénk egy mentőkérdést: nézzék meg jól a fotót, és próbálják kitalálni, hol lehet Berlusconinak az a keze, amelyik nem látszik a képen.

A helyes megfejtőket kisorsoljuk.