„Vajon mikor robban a puskaporos hordó?"

HírKlikk 2019. december 7. 12:35 2019. dec. 7. 12:35

Feszültségteremtő a BKK felhívása! Felháborítja a tömegközlekedési dolgozókat és érdekképviseleteiket a BKK közleménye.... Vajon mikor robban a puskaporos hordó?

A BKK hivatalos közleményén keresztül hívja fel az utasok figyelmét arra, hogy ha nem illedelmesen viselkedő sofőrrel találkoznak, akkor nyugodtan jelentsék fel a kollégát.

A feljelentés a sofőröknek prémium-megvonást, a szolgáltatónak kötbérezést jelent.

Az utasok külön felszólítás nélkül is – bármikor – tehetnek panaszt a nem illedelmesen viselkedő járművezető ellen. Különös, hogy az internetes felhívás december elején látott napvilágot, amikor hamarosan itt van a karácsony.

Szakszervezetünket felháborítja a BKK hozzáállása a szolgáltatókhoz, ezért szeretnénk felkérni a BKK-t, hogy álljon el a felhívástól és ne uszítsa az utazóközönséget a járművezetőkre, amikor a december köztudottan fokozottan stresszes az utasok számára is. A forgalmi szituációk sem nevezhetők ekkor szokványosnak.

A járművezetők a fokozott terhelés alatt is próbálnak helytállni. A felhívás a lehetséges konfliktushelyzetek kiélezését okozhatja az utasok és a járművezetők között, ami nem lehet célja senkinek. Kérjük az utazókat, hogy legyenek türelemmel, különösen, hogy a csúcsforgalomért, a vásárlási rohanásért nem a járművezetők a felelősek.

A teljes cikk megtekinthető: https://nesze.org/site/2019/12/06/feszultsegteremto-a-bkk-felhivasa/

Forrás: MTI/Hírklikk