Valami készül a Keleti pályaudvar környékén

Zutyu 2020. december 30. 14:23 2020. dec. 30. 14:23

800 milliót szán a kormány arra, hogy tanulmány készüljön a Keleti pályaudvar környéki terület hasznosítására.

Bár szerdán tartja az idei év utolsó ülését a kormány, kedd este is nagyon sok kormánydöntés megjelent. Az egyik például a Keleti pályaudvar környékének fejlesztéséről szól. A kormány döntése értelmében, 800 millió forintot költenek arra, hogy koncepció készüljön a pályaudvar környéki ingatlanok hasznosítására.

„A kormány egyetért a Budapest Keleti pályaudvar területének északi és keleti sávjában elhelyezkedő – Verseny utca és Dózsa György út által határolt, vasútüzemből kivonható része, valamint az azzal közvetlenül határos, a közforgalmú vasúti közlekedés használatából kivont vagy kivonható – ingatlanok hasznosításának és fejlesztésének szükségességével” – ezt tartalmazza szó szerint a kormányhatározat, amely Bártfai-Mager Andrea feladatául szabja a részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítését, ami üzleti célú hasznosítást vetít előre.

A szakmai anyagokat jövő novemberig kell letenni a kabinet asztalára, utána lehet döntés a továbbiakról. Bártfai_Magernak pedig egyeztetnie kell további miniszterekkel, illetve a kiemelt budapesti fejlesztésekért és a sportberuházásokért felelős kormánybiztossal is.