Válasz egy Katonának – p.s. üzenettel Gődény Györgynek

Boldogkői Zsolt 2020. november 30. 17:50 2020. nov. 30. 17:50

Gődény úr megosztott a saját Facebook oldalán egy katonától származó, nekem címzett nyílt levelet a következő felvezető szöveggel:

Egy sokat megjárt katona írta ezt a levelet dr. Boldogkőinek, hátha tanul belőle, mielőtt végleg elássa magát a normális emberek előtt. Ennek apropója az, hogy az egyébként növénybiológus szakember a mostani lehetőségeket kihasználva a szerepléshez, inkább vírus témában utazik, és a hisztériakeltő média igényeinek megfelelve, egyre durvább dolgokkal rukkol elő. De nézzük inkább a levelet, ami roppant tanulságos.

Erre bevezetőre a levelem végén fogok visszatérni, először a levél írójának válaszolok. 

Tisztelt Szabó Kálmán Úr!

Köszönöm a nekem írt nyílt levelét. Engedje meg, hogy röviden reflektáljak a gondolataira, amit a sorai között teszek meg. Előre csak annyit, hogy levele sikerlistás lett, rengetegen osztják, nekem is legalább százan elküldték már, mindenki azzal a megjegyzéssel, hogy tanuljak belőle.

Ezt írja: „…23 oltás a bizonyíték, hogy nem tagadom a vírusok vagy baktériumok létét! Oltásellenes sem lehetek ugyanebből az okból kifolyólag. Ezeket az oltásokat katonaként kaptam. Koszovó, Bosznia Hercegovina és három afganisztáni misszió miatt.”

Sok harcot látott, edzett, bátor férfinak tűnik, aki számos védőoltásban is részesült. Megkérdezhetem, hogy miért éppen a koronavírus-elleni vakcinától tart? A többi oltásnak utánanézett, hogyan készítették, milyen hatásosságúak, vannak-e mellékhatásaik, vagy csak egyszerűen Önbe döfték őket? Feltételezem, tudja, hogy gyermekkorban is számos védőoltást kapunk kötelező jelleggel. Nézze csak a hosszú listát: itt. Ezekről mi a véleménye? Nem lehetséges, hogy felült egy hisztériavonatra, amit idehaza Gődény György és társai tolnak gőzerővel és ezért pécézte ki magának a koronavírus ellenes vakcinát, ami még nem is kapható? Ezekből egyébként igen sokféle lesz. Mindegyiktől tart? Nem hozta ugyan fel, de szellemi mentorai azzal tréningezik követőiket, hogy ezek mások, mert túl gyorsan tesztelték őket. Többüket valóban gyorsan teszteltek a nagy szükség miatt, de itt a korai fázisokat vonják össze, ami a tesztalanyokra némileg nagyobb kockázatot jelenthet, de amikor a piacra dobják őket, ugyanolyan biztonságosak lesznek, mint más, egyéb vakcina. Érti, ugye? Megtenne egy szívességet nekem? Megkérdezné dr. Gődényt, hogy ha csak a koronavírus vakcinával van problémája, akkor miért indított petíciót általában a vakcinák kötelezővé tétele ellen?

Ami a vírusokat és baktériumokat illeti. Én sohasem vádoltam meg Gődény Györgyöt azzal, hogy nem hiszi el e kórokozók létét, sőt, kifejtettem a jelenlétében is, hogy tisztában vagyok azzal, diplomás gyógyszerészként kellett, hogy halljon már róluk. Mégis, mindig ezzel jön. Tudja, miért, mert úgynevezett szalmabáb érvelési hibát követ el szándékosan: azt mondja, hogy amivel vádolom, nem igaz, holott nem is vádolom ezzel. A célja ezzel az, hogy hiteltelenítsen engem, hiszen, ha ebben a kérdésben hamisat állítok, nyilvánvalóan máskor is ezt teszem. Én azonban nem teszem ezt. Sőt, nem ragadom ki kontextusaiból az általa mondottakat, és nem vágom meg úgy a videóit, hogy a gondolatai éppen az ellenkezőjüknek tűnjenek, mint amit valójában gondol. Ő viszont ezt teszi.

Azért a nyílt levél, mert ha ön egy gyógyszerésszel nem vitázik, akkor egy magamfajta „alja néppel” akinek nyolc általánosa van, sem áll le.

Nézze, ez egy valótlan állítás, hiszen én vagyok az egyetlen ember ebben az országban, aki kétszer is leállt vele vitatkozni. Én nem tartom Önt alja népnek egyáltalán. Arra is biztosan megvolt a jó oka, hogy nem tanult tovább. Viszont, a helyzet ilyetén állása esetén, engedje meg nekem azt a megjegyzést, hogy elmondjam, én viszont sokat jártam iskolába, és értem a hivatásomat. Ezt nem csak én állítom magamról, hanem a visszajelzések alapján, úgy vélem, a nemzetközi szakmai közösség is. Tudja, a világon vannak olyan dolgok, amkihez magasan kvalifikált szakképzettség és tudás szükséges. Ilyen például a virológia és a molekuláris biológia. Miből gondolja, hogy Ön jobban meg tudja ítélni az e témát érintő kérdéseket, mint én? Ráadásul, én egy szakmai közösség álláspontját képviselem, nem a sajátomat. Gondoljon bele, mi lenne, ha ne adj' Isten, beteg lenne és a kórházban a műtétet nem az orvos végezné, hanem takarítónő. Vagy öreg korára gyógyszert kellene szednie a szívére, de nem vegyészek, hanem homeopaták állítanák elő a szert. Vagy felszállna egy repülőgépre, de nem a pilóta, hanem egy utas vezetné azt. Vagy, mi lenne, ha egy bankban egy analfabéta kezelné a pénzügyeit. Gondolom, a fenti szakmák dolgaiban nem fejtene ki határozott véleményt. Akkor miért teszi ezt a járvány kapcsán?

Rá szeretnék világítani arra, hogy miért nem fogom beadatni magamnak egyik Covid 19 elleni vakcinát sem! ÖN MIATT! Igen, ön miatt!

Ugyan már, ne gyerekeskedjen! Ennek vajon, mi értelme van? Ez olyan, mintha amiatt hagyna fel az evéssel, mert nem kedveli a sarki boltost. Vagy nem ünnepli meg a karácsonyt mert nem szereti Révész Sándort (Piramis), aki egy karácsonyi dalt énekel? Önt félrevezették a vakcinákkal és a járvánnyal kapcsolatban, és a megtévesztőknek hisz, engem pedig csak felhasznál, hogy hibáztathasson valakit. Nézzük meg, milyen két konkrét indokot hoz fel erre!

„Amikor vakcinát tesztelünk, mindenképpen emberkísérletet végzünk.”

Nézze, ez a kijelentés helyes, ezért vállalható. Minden vakcinát és gyógyszert tesztelnek, mielőtt megkapják az engedélyt a piacra dobásra. Megnézik, hogy hatásos-e és, hogy vannak-e káros mellékhatásai. Először állatokon tesztelik őket, aztán három klinikai fázis során embereken, akik rendszerint fizetséget kapnak ezért. Ez bizony emberkísérlet, amit azért végeznek el, hogy Ön és a többi ember biztonságos és hatásos vakcinákat és gyógyszereket kapjon. Ezt nem tudta eddig? 

„Kötelezővé tenném az oltást, de nem ez lesz a helyzet.”

Nézze, ez egy valóban kényes téma. Igazából, emiatt én nem is jöttem volna elő magamtól ezzel. Nézze meg a riportot (itt), amelyben kiderül, hogy a műsorvezető nekem szegezte ezt a kérdést, és más választás híján, el kellett mondanom, mit gondolok erről a témáról. Ráadásul, az ATV oldalán a beszélgetés összefoglalójának ezt a címet adták (itt). Ne értsen félre, nem mentegetőzésként írom ezt, hiszen a véleményemet természetesen fenntartom, de különbség van aközött, hogy az ember kiáll és teleharsogja valamivel a médiát, vagy egy kérdésre őszintén válaszol. Be kell oltatnunk magunkat. Mi ugyanis egy társadalomban élünk és felelősséggel tartozunk egymásért. Egy fertőző betegség más, mint általában a betegségek, mert nem csak áldozatok lehetünk, hanem mi magunk is okozhatjuk mások betegségét, esetleg halálát. Tehát, ha úgy véljük, hogy mi egészségesek vagyunk, bennünket nem érint a járvány, akkor is, felelős állampolgárként, beoltatjuk magunkat, hogy mások ne szenvedjenek miattunk. Hozzáteszem még azt is, hogy a SARS-Cov-2 (így hívják ezt a vírust) nem csupán az öregekben és a krónikus betegekben okoz súlyos tüneteket, hanem sok egészséges emberben is, igaz, jelentősen kisebb eséllyel. Viszont igen sok fiatal és egészséges emberben alakulnak ki akár egész életre szóló szövődmények. 

Ha nem fogják elegendő számban beoltatni magukat az emberek, akkor a kormányok feltehetően oltáskötelezettséget fognak előírni például az iskolalátogatáshoz, bizonyos munkakörök betöltéséhez, külföldre való utazáshoz, stb. Látja, amit állítottam, nem olyan szentségtörés, ami miatt Önnek úgy kellene döntenie, hogy nem kér a vakcinából. Ráadásul, én csak a partvonalról suttogok, nincs komoly hatásom a dolgok menetére.

Ezennel örömmel nyújtom át önnek az általam alapított virtuális Josef Rudolf Mengele díjat. Ezt azoknak a Doktoroknak ítélem meg, akik szerint nem kell az egyén beleegyezése orvosi beavatkozáshoz.

De Szabó Úr kérem! Azért ne essen túlzásba. Remélem, a fent leírtak alapján belátja, hogy egy fertőző betegség esetén a beleegyezés kérdése másként vetül fel, mint például egy rákbetegségnél. 

Hozzáteszem, ha egy hasonló járvány ütné fel a fejét, mint a pestis, ami elvitte Európa lakosságának legalább harmadát, gondolja, bárkit kényszerrel kellene oltani? Bárkit meg kellene győzni? Én személy szerint még egy kecskét is beoltanék magamnak egészben, ha olyan helyzet állna elő, és ön azt mondaná lehet, hogy hatásos. De ez nem a pestis! Tessék csak megnézni a kormány tájékoztató oldalát, hányan és még mibe haltak meg. Tessék csak megnézni a KSH által kiadott adatokat az összhalálozásokkal kapcsolatban. Én nem vagyok 70 éves, három-négy halálos kórsággal a szervezetemben. Egészséges vagyok.

Kedves Uram! Valóban, ez nem a pestis, vagy a feketehimlő, ezek több embert vinnének el, mint a koronavírus. Jelenleg közel másfél millió ember halt meg Covid-19-ben, és csak most indult be a második hullám, ami a tavaszinál vészjóslóbbnak tűnik. Vakcina nélkül ettől jóval többen meghalnának. Mennyi halál lenne Ön szerint elegendő, hogy beadassa magának a vakcinát? Az pedig, hogy jelenleg idehaza hányan haltak meg, és hányan halnának meg védekezés nélkül, az két, egymástól jelentősen különböző szám. Ha Ön fiatal és egészséges, valóban jó esélye van arra, hogy elkerülje a komolyabb komplikációkat. Viszont nincsenek öreg és beteg rokonai, barátai és ismerősei? Mi lesz, ha Ön fogja bevinni egy családba a vírust, és ezzel tragédiát hagy maga után? Fog tudni élni ezzel a tudattal? Lehet, hogy igen, de a hozzátartozók nem fogják elfelejteni, hogy az Ön felelőtlensége miatt következett be a baj.   

Nincs halálos járvány a WHO adatai szerint sem. Erre jön ön és ahelyett, hogy cáfolná azoknak a professzoroknak és orvosoknak a mondatait, akikre egy gyógyszerész hívja fel az emberek figyelmét, inkább személyeskedik… Cáfolatok meg sehol. Mutogatás, jelentgetés és szitkok viszont dögivel.

Nem tudom, milyen WHO-adatokról beszél, de cáfolom Önt, ugyanis létezik a halálos járvány. Googlizzon rá a nevemre és rá fog jönni, hogy téves a másik állítása is, hiszen cáfoltam már számos népáltató személy állítását. Minden holdkórosra viszont valóban nincs időm. A lényeg az, hogy ezek az emberek szembemennek a tudományos konszenzussal, az orvos- és kutató társadalom pedig megveti őket. A hazai vírus-szkeptikusokat két fontos dolog jellemzi. Az egyik az, hogy nem értenek a témához, a másik, hogy nem érdekli őket az igazság. A tevékenységük másból sem áll, mint olyan hírek keresésében, amik őket igazolják, vagy, ha nem, akkor úgy állítják be, mintha őket igazolnák. Nem tudják, hogyan kell értelmezni a szakmai cikket, ezért videókból és internetes szennylapokból tájékozódnak. Higgye el, az említett személyek igen-igen jelentős kisebbségben vannak a reálisan gondolkodó virológusokhoz és járványszakértőkhöz képest. Nem tudom mutogatáson mit ért, a jelentgetés viszont hamis vád, hiszen én eddig még nem jelentettem fel senkit ezügyben. Ami pedig a ’szitkok dögivel’ kijelentését illeti, el kell mondjam Önnek, hogy itt is fordítva áll a puska: ezeket én kapom, nem pedig adom. Nézze csak, mi található Gődény úr oldalán, ezt mind nekem szánták: itt

A Facebook oldalán azon kesereg, hogy baj lesz, ha nem oltatja be magát elég ember... Nem értem magát! Ön győz mindenképpen! Mi a baja? Ha mindenki beoltatja magát, akkor azért, ha nem, ön és a követői akkor is mind megmenekülnek. Az „oltástagadók” pedig egy idő után vagy immunisak lesznek, vagy meghalnak. Ismét ön győzne! Mire akkor ez a kötelező oltás?

Fentebb kifejtettem ezzel kapcsolatos nézeteimet a felelős állampolgár és a kockázatok kapcsán. Itt annyit teszek hozzá, hogy ha nem érjük el a nyájimmunitás szintjét, ami 60 százalék feletti oltottsági szintet jelent egy igen hatásos vakcinával való oltás esetén, akkor a vírus köztünk marad és továbbra is fertőz. Azt mondja, hogy a beoltottak úgyis védettek, miért aggódom értük. Egyrészt, a vakcina nem okoz teljes védettséget. Ha például ez a védettség 90 százalék, akkor, a maradék tíz százalék veszélyeztetett marad (ha nincs meg a nyájimmunitás). Másrészt, nem tudjuk, meddig tart az immunvédekezésünk – egy elhúzódó járvány esetén a vírus újra fertőzhet. Továbbá, ha hosszabb idő áll rendelkezésre, akkor több esély van egy olyan új mutáns kialakulására is, ami ellen már nem véd a fertőzésen való átesés vagy a vakcinázás által kialakult immunitás, kezdhetünk mindent elölről. Ráadásul, egy elhúzódó járvány a gazdaságot is tönkreteszi. Továbbá, én féltem a vírus-szkeptikusok életét és egészségét saját maguk helyett is. Ezt ne mondja el nekik, mert már így is lámpavasaznak. A lényeg, hogy el kell érni a járvány megszűnését, ehhez pedig kell a nyájimmunitás, azaz sok ember hajlandósága, hogy beoltassa magát. Egyébként, csodálkozom Önön: nem fél a háborús sérülésektől, de egy kis karcolástól igen.

Az egészségügyet félti, hogy túlterhelődik? Hiszen hosszú évek óta vannak hosszú, hosszú várólisták a műtétekre. Gondolom, nem vallási okból. Talán réges-régen alul vannak tervezve. Ha meg akar győzni embereket az igazáról, inkább kezdje el megcáfolni azokat a szintén tudósokat, mint ön!

Az egészségügyben jelenleg vannak szabad kapacitások a Covid-19-es betegek ápolására, a várólistákat nem tudom, miért hozta ide. A szívműtétre vagy vesetranszplantációra várók ugyanis más sorban állnak, mint a vírus-fertőzöttek. Pontosabban, jelenleg itt nincs sor, ez csak akkor lesz majd, ha telítődik a kapacitás. Ezt nem kellene elérni. Nem, nem vallási okokból mondom, amit mondok. Még egyszer, nem csak én, hanem sokan másik is cáfolták már ezeket az embereket. Íme például hogyan iskolázzák le Sucharit Bhakdi-t, a talán legnagyobb vírus-szkeptikus szupersztárt  (itt). A hazai epigonok cáfolatai pedig (itt és itt). De ha valóban az igazságot akarja tudni, akkor tájékozódjon a neten, sok anyagot talál a témáról.

Végezetül két idézettel zárom a soraimat: „A hazugságot cáfolni, az igazságot cenzúrázni szokták!” „Ha kitéped egy ember nyelvét, nem azt bizonyítod vele, hogy hazudott, csak a világ tudomására hozod, hogy félsz attól, amit mondana.” Tisztelettel: Egy iskolázatlan senki.

Attól tartok, ezeket a sorokat nem a megfelelő személynek címezte. Mindenesetre, remélem, az érveimet megfelelőnek tartja, megváltoztatja a véleményét és más címre küldi el a levelét. Fogadja meg a tanácsomat, ne kövesse el azt a hibát, amelyet igen sok ember elkövet: mindig az igazságot kell keresni, nem pedig a prekoncepcióinkra igazolást találni. 

Ön pedig nem egy senki, hanem egy felelős magyar állampolgár. De hiszen, tudja ezt.

Üdvözlettel:
Boldogkői Zsolt

p. s. Kérem adja át üdvözletemet Gődény Úrnak. Üzenem neki, hogy nem értem, miért nevez engem növénybiológusnak, holott jól tudja, hogy ez hazugság. Ez olyan, mintha én őt nebulónak nevezném, mert 1986-90 között, amikor valóban növényekkel foglalkoztam, ő még diák volt. Azóta eltelt 30 év, ami alatt én elsősorban orvosbiológiai problémákkal foglalkoztam különféle orvosi karokon idehaza, az Egyesült Államokban, és Németországban, tizenharmadik éve pedig az Orvosi Biológiai Intézet vezetem a Szegedi Tudományegyetemen. Gődény úr tudja nagyon jól, hogy virológiával foglalkozom, a tudományos publikációim jelentős része ebből a témából íródott, lásd. itt. Eddig készséggel elhittem neki, hogy hisz azokban a butaságokban, amiket terjeszt, s ezért az ő felelőssége ’csupán’ az, hogy nem néz utána a dolgoknak (igaz, ez is igen nagy felelősség), de ilyen nyílt hazugságok után nem tudom, mit gondoljak. Ami pedig a motivációim gúnyos boncolgatását illeti. Egyrészt, erről neki fogalma sincs, másrészt, érdemes inkább azt nézni, hogy mi az, amiért küzd az ember. Én egy jó ügyért veszem fel a harcot, olyan emberekkel, mint ő, Gődény úr viszont becsapja az embereket, és ezzel veszélyezteti az egész társadalmat. Azt mondja ugyanis a nevezett úr, hogy ez a járvány nem komoly, a maszk pedig nem véd, de persze nincs is mi ellen. Nem lehet pontosan megmondani, mekkora áldozatokat követelt már eddig e téves gondolat mások általi követése. Ahelyett, hogy engem nevez hisztériakeltőnek, jobb lenne, ha eltűnne a nyilvánosság elől mindörökre. Ami pedig a normális emberek előtt való elásottságomat illeti, a következőt jegyzeném meg. Az, hogy ellenem hergeli az általa megtévesztett embereket, akik nem csak alpári kifejezésekkel illetnek, hanem már életveszélyes fenyegetéseket is megfogalmaznak a Facebook oldalán, az magát Gődény urat minősíti, nem pedig engem. Gődény úr viszont az értő emberek között már menthetetlenül elásta magát, úri társaságba már egy elegáns szmokingban sem engednék be.

A nekem küldött levél teljes szövege egyben:

Nyílt levél dr. Boldogkői Zsolthoz!

Tisztelt Professzor úr! Először bemutatkozom, hogy ne gondolja Troll vagyok. A nevem Szabó Kálmán.

Másodszor beillesztem ide az oltási könyvemet, amiben 23 oltás a bizonyíték, hogy nem tagadom a vírusok vagy baktériumok létét! Oltásellenes sem lehetek ugyanebből az okból kifolyólag. Ezeket az oltásokat katonaként kaptam. Koszovó, Bosznia Hercegovina és három afganisztáni misszió miatt.

Azért a nyílt levél, mert ha ön egy gyógyszerésszel nem vitázik, akkor egy magamfajta „alja néppel”, akinek nyolc általánosa van, sem áll le. Rá szeretnék világítani arra, hogy miért nem fogom beadatni magamnak egyik Covid 19 elleni vakcinát sem! ÖN MIATT! Igen, ön miatt!

„Amikor vakcinát tesztelünk, mindenképpen emberkísérletet végzünk.”
„Kötelezővé tenném az oltást, de nem ez lesz a helyzet.”

Ezennel örömmel nyújtom át önnek az általam alapított virtuális Josef Rudolf Mengele díjat.

Ezt azoknak a Doktoroknak ítélem meg, akik szerint nem kell az egyén beleegyezése orvosi beavatkozáshoz.

Hozzáteszem, ha egy hasonló járvány ütné fel a fejét, mint a pestis, ami elvitte Európa lakosságának legalább harmadát, gondolja bárkit kényszerrel kellene oltani? Bárkit meg kellene győzni? Én személy szerint még egy kecskét is beoltanék magamnak egészben, ha olyan helyzet állna elő, és ön azt mondaná lehet, hogy hatásos.

De ez nem a pestis! Tessék csak megnézni a kormány tájékoztató oldalát, hányan és még mibe haltak meg. Tessék csak megnézni a KSH által kiadott adatokat az összhalálozásokkal kapcsolatban. Én nem vagyok 70 éves, 3-4 halálos kórsággal a szervezetemben. Egészséges vagyok.

Nincs halálos járvány a WHO adatai szerint sem. Erre jön ön és ahelyett, hogy cáfolná azoknak a professzoroknak és orvosoknak a mondatait, akikre egy gyógyszerész hívja fel az emberek figyelmét, inkább személyeskedik… Cáfolatok meg sehol. Mutogatás, jelentgetés és szitkok viszont dögivel.

A Facebook oldalán azon kesereg, hogy baj lesz, ha nem oltatja be magát elég ember... Nem értem magát! Ön győz mindenképpen! Mi a baja? Ha mindenki beoltatja magát, akkor azért, ha nem, ön és a követői akkor is mind megmenekülnek. Az „oltástagadók” pedig egy idő után vagy immunisak lesznek, vagy meghalnak. Ismét ön győzne! Mire akkor ez a kötelező oltás?

Az egészségügyet félti, hogy túlterhelődik? Hiszen hosszú évek óta vannak hosszú, hosszú várólisták a műtétekre. Gondolom nem vallási okból. Talán réges-régen alul vannak tervezve. Ha meg akar győzni embereket az igazáról, inkább kezdje el megcáfolni azokat a szintén tudósokat, mint ön!

Végezetül két idézettel zárom a soraimat:

„A hazugságot cáfolni, az igazságot cenzúrázni szokták!”

„Ha kitéped egy ember nyelvét, nem azt bizonyítod vele, hogy hazudott, csak a világ tudomására hozod, hogy félsz attól, amit mondana.”

Tisztelettel: Egy iskolázatlan senki.