Változik a rendszámok szabályozása Magyarországon

HírKlikk 2020. február 27. 05:30 2020. feb. 27. 05:30

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára az elektromobilitás ösztönzésével, a környezetkímélő elektromos autózás támogatásával kapcsolatban tartott szerdán tájékoztatót.

Előzetesen sokan arra számítottak, hogy a minisztérium már most bejelenti az új autóvásárlás-támogatási rendszer részleteit, főleg annak fényében, hogy az előző támogatási program kerete a hét elején kifutott – írta a Portfolio.  

Egyelőre sem pontos összeghatárt, sem konkrét konstrukciót nem árult el az államtitkár, azonban jelezte: az, hogy a szűkös forrásokból nagy értékű autókat támogat a kormány, az luxusnak mondható.  

Úgy alakítjuk át a támogatási rendszert, hogy még inkább támogassuk az olcsóbb elektromos autók támogatását. A kisebb és olcsóbb autók nagyobb támogatást kapnak – jelentette ki az államtitkár. 

A zöld rendszám szabályozását az új pályázati rendszer kialakításával párhuzamosan, az akciótervben foglalt céloknak megfelelően újragondoljuk – jelezte Kaderják Péter kérdésre válaszolva, ami azt jelenti, hogy felülvizsgálja a kormány a zöld rendszám feltételeit. Ezen is dolgozunk jelenleg – tette hozzá az államtitkár. 

Mivel február 25-tel kifutott az előző e-autó támogatási program, és az új program még nem lépett életbe, ezért jelenleg nem lehet támogatással elektromos autót vásárolni Magyarországon.

Forrás: Portfolio