Varga Judit szerint hisztériakeltés az RTL Klub által róla készített videó

HírKlikk 2021. szeptember 22. 18:16 2021. szept. 22. 18:16

Az igazságügyi miniszter azt írta felháborodottan, egyáltalán nem az történt, hogy nem mert válaszolni a kérdéseikre, vagy hogy elmenekült – szerinte az RTL Klub hisztériakeltéssel foglalkozik.

Az RTL Klub a Pegasus-ügyről akarta kérdezni Varga Juditot, aki nem válaszolt. Az Orbán-kormány igazságügyminisztere a Facebook-oldalán azt írta: „A Fake news-hálózat működésbe lépett! A Telex reggel megírja, az RTL egy órán belül már izzítja a lejárató kampányt. És ugyebár nincs hálózat… Dehogy! Kedd délelőtt egy áldozatsegítéssel foglalkozó szakmai konferencián tartottam előadást. Alig léptem le a pulpitusról, máris mikrofon, kamera, azonban kérdés helyett egy jól felépített nemzetközi hisztériakeltés újabb fejezete következett, egy olyan témában, amelyről korábban már mindent elmondtam, amit jogszabályi keretek között el lehet mondani, sőt a belügyminiszter hétfőn részletes tájékoztatást nyújtott a Nemzetbiztonsági Bizottságnak.”

„Értem én, hogy az ellenzéki oldalon folyó tragikomédiáról valahogy el kell terelni a figyelmet, de hol marad a korrektség? Miközben estére már csúcsra járt a hecckampány, addig áldozatsegítésről egy szót sem lehetett hallani az esti RTL híradóban. Ezek szerint a szakmai tudósítás csak álca lenne? Miért hallgat végig és rögzít valaki egy 30 perces előadást, vagy miért regisztrál egyáltalán valaki újságíróként egy szakmai konferenciára, ha arról aztán nem tudósít? Persze, értem én, nincsenek illúzióim a Soros-szervezetekkel kokettáló médiumokkal kapcsolatban. De ha már a balliberális médiának nem számít az áldozatsegítés ügye, akkor kérem legközelebb kerüljék a megalapozatlan hangulatkeltést a témával kapcsolatban, hiszen a kormány mindent megtesz azért, hogy a bűnügyi statisztikák évről-évre jobbak legyenek, a segítség pedig minden honfitársunkhoz eljusson. Ezekről az eredményekről számoltam be a keddi konferencián, de láthatóan az RTL Klub nem elkötelezett áldozatsegítés ügyében, inkább hisztériakeltéssel foglalkozik” – írta Varga Judit.

A Facebook bejegyzést Ujhelyi István, az MSZP Európai Partalementi képviselője is kommentálta. Ő ezt írta: „Miniszter-asszony, megbocsásson, de ez a posztja önmagában nevetséges és méltatlan. Vagy nem néz köztévét, HírTVt, PestiTVt és a többi, Önök által finanszírozott revolvermédiát…”.

Forrás: Facebook