Vasárnap választják meg Bogdán László utódját, Cserdi új polgármesterét

HírKlikk 2020. október 3. 12:47 2020. okt. 3. 12:47

Új polgármestert választanak vasárnap Cserdiben, két és fél hónappal Bogdán László halála után. A baranyai faluban két független jelölt száll harcba a posztért, Bogdán László öccse és egy nyugdíjas rendőr. Előbbi azt ígéri, folytatja a bátyja munkáját, a másik aspiráns változásokat sürget. A 24.hu arról ír, hogy vajon mit akarhat a falu.

Az egyik jelölt, Bogdán Gyula hét évvel fiatalabb elődjénél, Bogdán Lászlónál. Cigánytelepen nőtt fel. Mielőtt a falu gondnoka lett, főleg napszámban dolgozott, hat éve tagja a képviselő-testületnek – írja a 24.hu.

Az ifjú Bogdán azt mondja, hogy még nincs kész arra, hogy polgármester legyen, de a választást nem lehet elhalasztani. Ráadásul úgy érzi, hogy amit Bogdán László elkezdett, azt ő tudja a legjobban folytatni. Nagyon sokan érzik ezt a faluban: mindenek előtt be kell fejezni a munkát biztosító hűtőházat. A jelölt azonban nem akar országos politikába fogni, nem akar tv-stúdiókba járni. Egyszerű polgármester szeretne lenni és nem celeb. 

Ugyancsak polgármester szeretne lenni Panek József, aki tősgyökeres cserdi lakos, volt vasesztergályos és rendőr is, ma nyugdíjas. Panek azt nyilatkozza, hogy új irányt kell vennie a falunak, szerinte sokan úgy érzik, hogy a magyarok érdekeit a településen senki sem képviseli, csak a romák gondjaival voltak elfoglalva. Az egykori rendőr azzal is kampányol, hogy gyakrabban szervezne falugyűlést, közmeghallgatást. Bármi lesz, Panek mindenképpen bekerül a falu irányításába.  

A falu tehát vasárnap estig dönti el, hogy a 400 lelkes, főként cigányok által lakta Cserdiben ki lép majd a népszerű néhai polgármester, Bogdán László helyére.

Forrás: 24.hu