Végrehajtási eljárást indított Jakab Péter az Origo kiadója ellen

HírKlikk 2021. február 13. 14:05 2021. feb. 13. 14:05

Az Origóval szemben legutóbb pert nyert Jakab Péter végrehajtási eljárást indított, mert a fideszes lakájmédia egy tavaly júliusban megjelent cikkében azt hazudta, hogy a Jobbik elnöke a Facebook-oldalán megtévesztő fotót tett ki a saját népszerűségének bizonygatása érdekében.

Miután semmi nem volt igaz az írásból, ezért a fent nevezett álhírgyárat helyreigazításra és a perköltség megfizetésére kötelezte a bíróság – írja a hang.hu.

Csakhogy a jelek szerint ennek a mai napig nem tettek eleget – állítja a párt szombati közleményében. A Jobbik szerint „ez a fajta pitiánerség még tőlük is újdonság: az ordas hazugságok árát a Fidesz fullajtármédiája eddig mellényzsebből kirázta, de most lapítanak, mint szarvas a fűben”.

Hozzáteszik továbbá, hogy „vannak dolgok, amiket nem lehet szó nélkül hagyni, ezért Jakab Péter, a Jobbik elnöke végrehajtási eljárást kezdeményezett a kormánypárti médiapolip egyik legvisszataszítóbb csápjának működtetője ellen. Különös tekintettel arra, hogy a jog az Orbán szoknyája mögé bújó, szerkesztőségnek látszó propagandagyárakra is vonatkozik, és bizony felelősséggel tartoznak a fideszes pártközpont megrendelésére publikált hazugságokért”.