Vezéráldozatért cserébe, kaphatnak 3,5 milliárdot a teniszezők

HírKlikk 2020. május 20. 15:56 2020. máj. 20. 15:56

Nem hagyja magára a kormány a Magyar Tenisz Szövetséget, amelynek fideszes elnöke, Szűcs Lajos, egy hónappal ezelőtt 3,5 milliárd forintot kért az Emmi-től a szervezet konszolidálása érdekében.

A Népszava úgy tudja, az MTSZ megmenekül a felszámolástól, viszont új vezetőséget kell választania a tisztújító közgyűlésen. Erre azért is szükség van, mert öt elnökségi tag bejelentette lemondását a múlt héten, amikor kiderült, hogy pénzügyileg – és erkölcsileg –  csődbe jutott az MTSZ, csak az elnök és Bohács Zsolt alelnök maradt a testület tagja. A közgyűlésen új elnököt is kell választani – a központi akarat szerint. 

A koronavírus-járvány miatt született egy kormányhatározat arról, hogy a lemondó elnökségi tagoknak a veszélyhelyzet visszavonása után még legfeljebb kilencven napig el kell látniuk feladataikat. Ezek közül a legfontosabb a rendkívüli közgyűlés időpontjának kijelölése. Volt egy elképzelés arról, hogy erre június 12-ig sor kerül, azonban nehezíti a helyzetet a megfelelő elnökjelölt hiánya.

A lap úgy tudja, a kormány javaslatokat kért Taróczy Balázstól, korábbi kiváló teniszezőtől, aki három jelöltet terjesztett elő: Babos Csabát (Babos Tímea édesapját), Homonnay Gézát, a Feneketlen-tónál működő teniszcentrum vezetőjét és Gém Pétert – korábban játékos volt –, aki sikeres üzletember, a magyar Dorko sportruházati cég alapítóját.

Babos és Homonnay visszautasították a felkérést, Gém szívesen lenne elnök, ám végül ő is nemet mondott.

Forrás: Népszava