Vidnyánszky Attila az apróért is lehajol

Zutyu 2022. január 30. 07:20 2022. jan. 30. 07:20

A pozicióhalmozó színész-rendező fél évre kapott félmillió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériumától, az EMMi-től. 

Több előadó-művészeti bizottság is működik az EMMI mellett. Az előadó-művészeti bizottságok a kultúráért felelős miniszter véleményező, javaslattevő és döntés-előkészítő testületei. A minisztérium oldalán nyilvánosságra hozott szerződéslistából most az is kiderült, hogy mennyi pénzért tevékenykednek az ezekben a bizottságokban ülő művészek.

Nincsenek ugyan agyonfizetve, mert a színházművészeti bizottság elnöke, Zalán János – a Pesti Magyar Színház igazgatója, aki 2020 ősze óta egyben a Színház- és Filmművészeti Egyetem megbízott rektor-helyettese – is csak 600 ezer forintot kaszált tavaly július és november között. És a grémium tagja Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a kormánypártok által megszállt színművészeti egyetem kuratóriumi elnöke, aki a testületi tagságáért négy hónap alatt 500 ezer forintot kapott.

A táncművészeti bizottságban betöltött pozíció is 500 ezer forintot ér a tagoknak, itt az ismertebb művészek közül tag például Bozsik Yvett táncművész. A zeneművészeti bizottságot pedig pedig Medveczky Ádám karmester erősíti, aki szintén félmillió forintos díjazásra jogosult.