Visszatér Novák Katalin

HírKlikk 2024. szeptember 10. 08:30 2024. szept. 10. 08:30

Novák Katalin egykori köztársasági elnök az X-en jelentette be, hogy a jövőben egy civil szervezet vezetőjeként fog dolgozni.

A februárban lemondó Novák az XY Worldwide nevű szervezet vezérigazgatója lesz, ami a világszerte csökkenő születésszámokra szeretne „úttörő megoldásokat” kidolgozni. Emellett ő a szervezet egyik társalapítója is – írja.

A Telex emlékeztet: Novák korábban családügyi államtitkár volt, és köztársasági elnökként is szívügye volt az alacsony születésszám elleni küzdelem. Ebben egyik szövetségese pedig meglepő módon Elon Musk volt. Az egykori elnök többek között kérdőívekkel próbálta hangsúlyozni a családalapítás fontosságát.

Novák Katalin február 10-én mondott le a köztársasági elnöki pozíciójáról, mert a tavalyi pápalátogatásra hivatkozva kegyelmet adott K. Endrének, aki pedofil bűncselekmények eltussolásához asszisztált a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként. A döntés azért is váltott ki nagy felháborodást, mert ellentétes volt a Fidesz legfontosabb politikai üzenetével, a gyerekek és a családok védelmével.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom