Visszavonta a Fidesz agyament határozatát a pécsi közgyűlés

HírKlikk 2019. november 14. 13:15 2019. nov. 14. 13:15

2017 decemberében a kormánypárti többségű pécsi képviselőtestület elfogadott egy állásfoglalást, amiben arra kérték a város lakóit és vállalkozásait, hogy ne adjanak helyet az Emberség Erejével Alapítványnak.

A fideszes városvezetés azt jövendölte, hogy az alapítvány migránsok Pécsre telepítéséhez nyújt majd segítséget. Erre szerintük abból lehetett következtetni, hogy a pécsi szervezet lett a térségi koordinátora az Erősödő Civil Közösségek (ECK) projektnek, amit Soros György egyik alapítványa finanszíroz - írja a Népszava.

Az állásfoglalásnak volt eredménye, hisz az a pécsi cég, ami irodát adott az alapítványnak, felmondta a bérleti szerződést. Az Emberség Erejével azonban új helyet keresett, és sikeresen koordinálta az ECK projekteket. A preferált szervezetek kulturális- és sportprogramokat rendeztek, polgári védelmi feladatokat láttak el, betegek rehabilitálásával foglalkoztak, kutyasétáltatót építettek. A szervezetek egyike se tartott kapcsolatot menekültekkel.

Az októberi választáson az ellenzéki pártokat összefogó Mindenki Pécsért Egyesület nyert a városban, s az önkormányzat új vezetése sürgető feladatnak látta, hogy visszavonja a gyűlöletkeltő határozatot. Ezt csütörtökön meg is tette a közgyűlés.

A Fidesz a nyilvánvaló hazugság ellenére nem szavazta meg a határozat visszavonását.

Forrás: Népszava