Visszavonták Galla Miklóstól a Karinthy-gyűrűt, mert az terjed róla, hogy csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához

HírKlikk 2021. június 11. 12:07 2021. jún. 11. 12:07

Galla Miklóst ez év februárjában értesítette az MTVA, hogy idén ő kapja a kiemelkedő teljesítményt nyújtó humoristáknak odaítélt elismerést, a Karinthy-gyűrűt.

Tegnap előtt azonban érkezett egy e-mail szintén az MTVA-tól Dobos Menyhért, az elismerést alapító Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója aláírásával, miszerint visszavonják tőle a díjat.

Ebben az Indexnek eljuttatott levélben ez áll:

Ezúton értesítem, hogy a szakmai kuratórium döntése értelmében 2021. évben nem Ön részesül a Karinthy-gyűrű-díjban, mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével.

 A humorista válaszában kifejtette, értetlenül áll a döntés előtt, amelyre semmi okot nem adott. Az Indexnek elmondta, harminchat év fáradhatatlan munkája, egy egész életmű áll mögötte, ráadásul nemrég adott portréinterjút a szintén az MTVA-hoz tartozó M5 csatorna Ez itt a kérdés című műsorának, ezen a héten hétfőn pedig még ő konferálta a rádiókabarét. Utóbbi azért érdekes, mert a Karinthy-gyűrűt a rádiókabaré humoristái kapják, tehát hétfőn még összeegyeztethető volt az MTVA értékrendje Galláéval, szerdán azonban már nem.

Galla az Indexnek elmondta, MTVA-beli informátora arról tájékoztatta, valójában arról van szó, hogy politikai berkekben az az álhír terjed, miszerint csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához.

Teljes fikció! Semmilyen kommunikáció nem zajlott a mozgalom és köztem. De ez lehet a döntés hátterében. A politika ártatlan áldozatává váltam – mondta a humorista.

Forrás: Index