Visszavonulót fújtak Szijjártóék

HírKlikk 2019. február 18. 10:09 2019. feb. 18. 10:09

Szerdán még megakadályozta a magyar kormány, hogy az uniós nagykövetek jóváhagyják szerdai ülésükön az EU és Svájc közötti kapcsolatokról szóló határozatot, de pénteken már simán átengedte - ugyanazt a szöveget, írja a Politico nyomán a hvg.hu.

A szövegben a migráció megemlítése verte ki a biztosítékot Szijjártóéknál, de csak egy ideig, pénteken már a magyar küldött is aláírta a szöveget - írja a hvg.hu.

Mi történhetett? - teszi fel a kérdést a lap. Annyi csak, hogy Magyarország megpróbált politikai tőkét kovácsolni az egyezmény blokkolásából, de még a legközelebbi szövetségesei is értetlenül álltak a lépés előtt. Ezért aztán jobbnak látta korrigálni.

A tiltakozást kiváltó mondat a következő volt: „A Tanács elégedettséggel ismeri el az EU és Svájc közötti együttműködést a nemzetközi migráció terén, beleértve a mozgások kezelését, a menekültek áthelyezését és a kérdés globális szintű kormányzásának kialakítását. Bátorítja Svájcot, hogy folytassa az együttműködést a keleti, közép- és nyugati mediterrán menekültútvonalak mentén, és további koordinációt javasol ezen a téren.”

Forrás: hvg.hu