Vona Gábor a Második Reformkor Alapítványra koncentrál

HírKlikk 2020. június 29. 20:48 2020. jún. 29. 20:48

Vona Gábor nem foglalkozik a Jobbik belső problémáival, mert a Második Reformkor Alapítványra koncentrál. A Jobbik korábbi elnöke azt is elmondta, hogy szerinte az ellenzéki pártok érdemi vita helyett, egymással vannak elfoglalva – írja a Magyar Nemzet.

Vona Gábor a Jobbik volt elnöke a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy a Második Reformkor Alapítványon keresztül kívánja képviselni a „törzsi gondolkodást” és erre koncentrál, így nem lát rá a Jobbik belső ügyeire. A Jobbik új elnökéről, Jakab Péterről pozitív véleménye van.

„A tisztújítás során neki drukkoltam, de arra nem látok rá, hogy milyen vezető. Ezt majd az idő dönti el" – fogalmazta meg Vona Gábor, de hozzátette, hogy a párt mostani politikája eltér a lemondása előttitől.

„Az én politikám a középosztály megszólítására és szélesítésére épült. A mostani Jobbik pedig az alsó-középosztályt célozza meg, csakhogy a DK, az MSZP és a Fidesz is erre fókuszál. Őket pedig ebben nehéz lesz legyőzni. Másrészt szerintem Magyarországnak nem az alsó-középosztály hergelésében való zsigeri versenyre, hanem egy józan polgári politikára lenne szüksége" – elemezte régi pártját.

Vona azt is közölte, hogy nem vállalná el újra a miniszterelnök-jelöltséget, mert szerinte nincs széles társadalmi igény arra, amit képvisel.

Forrás: Magyar Nemzet