Witthinghoff mozgósítja a budaörsieket – „Nem maradunk csendben!”

vazsu 2020. június 22. 15:34 2020. jún. 22. 15:34

„Mutassuk meg, hogy sokan vagyunk és nem maradunk csendben!” – ezzel a felkiáltással fordult a budaörsiekhez polgármesterük, Wittinghoff Tamás abban a videóban, amelyben bejelenti csatlakozását Szél Bernadett és Hadházy Ákos kezdeményezéséhez. „Egyetértve a két független országgyűlési képviselővel, arra kérem Önöket, ne dobják ki – ahogy szokták – a kormány konzultációs levelét, gyűjtsük össze közösen az íveket, jelezve: van véleményünk és valós párbeszédet akarunk”. Nem ő az első. 

Ahogy a Hírklikk is beszámolt róla, Szél Bernadett és Hadházy Ákos július első hetében azzal fordult a nemzeti konzultációt – a megfogalmazásukkal élve, nemzeti manipulációt – ellenzőkhöz, hogy ne küldjék vissza, s ne is dobják ki a kapott íveket, azokat juttassák el a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítványhoz (TITA). Ugyanis úgy látják, hogy „ez a manipuláció is annak a propagandagépezetnek egy nagyon fontos része, amivel a kormány gyakorlatilag megbénítja az országot, megtéveszt több millió embert. Ami ellen mindazok fellépnek, akik elküldik számukra az íveket. Azt is kérik, hogy akik tehetik, és képesek rá, gyűjtsék össze a környezetükben a kérdőíveket és azokat juttassák el hozzájuk.

Witthinghoff is odatette magát

Az akcióhoz most csatlakozott Witthinghoff Tamás, akit igen nagy népszerűség, tisztelet és elismerés övez a közel harmincezer lakosú Budaörsön, amit mi sem mutat jobban, mint az, hogy tavaly – egy személyeskedő és mocskos kampány után – ötödik ciklusára  is megválasztotta a város, mégpedig minden eddiginél magasabb arányban – nem is kétharmaddal, hanem közel háromnegyeddel. 

Witthingoff egy nem egészen három perces, a YouTube-ra is feltöltött videójában a többi között azt fejtegeti, hogy „ahogy én sem, biztos vagyok benne, hogy Önök sem erre költenék az adóforintokat”. Napestig lehetne sorolni, hogy mire kellene fordítani az így elpazarolt milliárdokat, „de a magyarok jólétének, biztonságának megteremtése helyett” a kormány nemzeti konzultál. „Ráadásul át is akarnak verni bennünket, hiszen nem konzultálni akarnak, hanem manipulálni a 13 álságos, hamis és félrevezető kérdéssel”. 

Ezért arra biztatja a budaörsieket, hogy csatlakozzanak hozzá, „ne dobják ki – ahogy szokták – a kormány konzultációs levelét, gyűjtsük össze közösen az íveket, jelezve: van véleményünk és valós párbeszédet akarunk”. Hozzátette: „tiltakozzunk együtt, mutassuk meg, hogy sokan vagyunk és nem maradunk csendben!”

Márki-Zay is gyűjti

Nem Witthinghoff az első ellenzéki polgármester, aki csatlakozott Szél Bernadett és Hadházy Ákos kezdeményezéséhez. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely első embere tíz napja jelentette be, hogy támogatja a kezdeményezést, amely mögé állt a Mindenki Magyarországa Mozgalom is, amelynek ő az elnöke. 

Mint kifejtette: „minden tiltakozási formát érdemes kihasználni arra, hogy jelezzük, valódi társadalmi egyeztetésre van szükség, és nem elég olyan kérdéseket küldeni, amikre épeszű ember egyféleképpen tud csak válaszolni”. Szerinte lenne mit megbeszélni, s mondott is pár példát erre. Ilyen az, hogy miért volt szükség 36 ezer kórházi ágy kiürítésére? Vagy, hogy az önkormányzatoktól elvett milliárdok mellett, miért és hogyan jutott pénz Tiborcz István  jachtkikötőjére? Vagy egy másik: a pártok 2022-es esélyét ellehetetlenítő, tőlük elvett pénz mellett, miért a teljesen értelmetlen kínai projektet, a Belgrád- Budapest vasútat finanszírozza a kormány?

Ez a 9.

Orbán Viktor május 29-én, szokásos péntek reggeli „mikrofonállványos” Kossuth Rádiós „interjújában” jelentette be, hogy  ismét nemzeti konzultációt indít, s már akkor világossá vált, hogy lesz abban sorosozás is, mégpedig a koronavírus-járvány ürügyén. A  kérdések sok meglepetést nem okoztak

Az Orbán által még ellenzékben, 2005-ben elindított sajátságos nemzeti konzultációinak eddigi fontosabb ismérveiről itt írtunk bővebben.

Itt gyűjtik az íveket

Aki szeretné ezt a tiltakozási formát választani a nemzeti konzultáció ellen (is), az juttassa el a kérdőíveket a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítványhoz (1401 Budapest, Pf. 152.), illetve, ha segítené a munkát azzal, hogy mások rajta keresztül juttatják el azokat, a kapcsolat@valodikonzultacio.hu címre küldhet levelet az ehhez szükséges információkért .