Zacher: igen nagy gáz van

HírKlikk 2021. március 24. 16:10 2021. márc. 24. 16:10

A hatvani kórház Covid-osztályán dolgozó toxikológus szerint az „egészségügyi kapacitás nemhogy a végét járja, hanem túl van ezen”.

„Tényleg igen nagy gáz van” – mondta Zacher Gábor a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában a járvány miatt túlterhelt egészségügyi ellátórendszerről.

A toxikológus főorvos szerint a dolgozók még tartják magukat, de újabb és újabb emberekre lenne még szükség.

„Az egészségügyi kapacitás nemhogy a végét járja, hanem túl van ezen” – mondta Zacher, aki szerint egyedül az oltás jelent megoldást.

„Drámai, amikor úgy megyek be vizitelni egy kórterembe, hogy az ott fekvők szinte mindegyike a gyerekem lehetne. Ilyennel azért nem találkoztunk” – fogalmazott.

Zacher elmondta, hogy hatalmas pszichés megterhelés alatt kell dolgozniuk az egészségügyi alkalmazottaknak, mivel nap mint nap kell halálhírt közölniük hozzátartozókkal, vagy épp felhívni őket, hogy jöjjenek be elbúcsúzni a betegtől.

„Úgy érzik magukat, mintha minden egyes nap tömegbaleset történne. Megszokni nem lehet, belefásulni pedig nem szabad” – részletezte a főorvos, aki arra kér mindenkit, hogy csak a legszűkebb családi körben ünnepelje mindenki a húsvétot.