„Zugmiséket” rendeznek Angliában

HírKlikk 2020. november 22. 21:00 2020. nov. 22. 21:00

Az angliai kormány korlátozásai alól az egyházak sem bújhatnak ki. Így nem lehet csoportos istentiszteleteket tartani, de több gyülekezet nem fogadja el ezt.

A 444Guardian riportja alapján arról számol be, hogy több gyülekezet nem tesz eleget a november elsején bevezetett korlátozásoknak.

„Mint egy illegális révparti” – mutat be a cikk fű alatt, egy istállóban megtartott protestáns istentiszteletet, amelynek a híre, helyszíne és időpontja titokban terjedt egy kis nyugat-angliai gyülekezetben.

A jelenség nem egyedi, több helyen tartanak istentiszteleteket a korlátozások ellenére is. Egy londoni templomban például 160 hívővel tartottak meg egy vasárnapi összejövetelt.

„Egy magasabb hatalomnak tartozunk elszámolással. Ha ellentmondás van a földi törvények és az Úr törvényei között, a Biblia nagyon világosan fogalmaz: az Úr törvényeit kell követnünk” – magyarázta egy névtelenséget kérő lelkész.

A járványügyi korlátozások életbe lépése után, mintegy 120 vallási vezető támadta meg közösen a bíróság előtt a csoportos vallási szertartások tilalmát. A szabad vallásgyakorlás jogának korlátozását látják az intézkedésben. Az ügyben hétfőn tartanak a legfelsőbb bíróságon először meghallgatást.

Forrás: 444.hu