A Liverpool megszerezte Thiago Alcántara játékjogát

HírKlikk 2020. szeptember 18. 20:10 2020. szept. 18. 20:10

Most már hivatalos, amit eddig csak sejteni lehetett, a Bayern BL-győztes irányítója Liverpoolba költözik.

A Player számol be arról, hogy a 29 éves spanyol középpályás hét év után hagyja el a Bayern Münchent. A németekkel mindent megnyert, állítólag azért döntött a váltás mellett, mert új motivációra van szüksége. A hírek szerint, 30 millió euró körüli összeget fizet a Liverpool, Thiago három évre írt alá, a Bayern az átigazolási díjat több részletben kapja meg.

Az alapból is nagyon erős Liverpool egyetlen gyenge pontja talán a középpályája, de Thiago személyében egy olyan erősítés érkezik, aki nagyon jól fog jönni az angol bajnoknak.

Ha az előző szezon 90 percre levetített statisztikáit nézzük, akkor Thiago labdaszerzésben, sikeres cselekben és szerelésekben is jobb bármelyik Liverpool-futballistánál. A Sky Sports egyik műsorában úgy fogalmaztak, a Liverpool egy új evolúciója kezdődhet el Thiagóval. Egy teljesen más futballkultúrából érkezik, mint a Pool jelenlegi középpályásai, jelenlétével pedig egyszerűen taktikai szempontból jóval több lehetősége lesz Kloppnak. A vörösök középpályáján fizikálisan erős, sokat dolgozó futballisták szerepelnek, ide érkezik meg Thiago, aki egy művész: kreativitásával és magas futball IQ-jával ritmust adhat az angol bajnok középpályájának.

„Thiago leigazolása fontosabb transzfer a Poolnak, mint ha a Citynek sikerült volna megszereznie Lionel Messit” – nyilatkozta Wayne Ronney az átigazolásról.

Nyilván minimális kockázat is van a leigazolásában, a Liverpool az elmúlt években nem igazolt olyan játékost, aki már világklasszis volt és nem náluk vált azzá. Viszont az tűnik valószínűbbnek, hogy Alcántara lehet a puzzle azon hiányzó darabja, amivel még erősebb, kompaktabb lehet a Liverpool.