A magyar futballválogatott nem térdel le az Eb-meccsek előtt

HírKlikk 2021. június 8. 15:10 2021. jún. 8. 15:10

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) arra hivatkozik, hogy az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem.

Az MLSZ Twitter-bejegyzése szerint nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet elítélését a magyar válogatott – vette észre az Index.

Közleményükben azt írták, a sport alapértéke az esélyegyenlőség, a játékostárs és az ellenfél tisztelete, a labdarúgás pedig mindenkié, ezért válhatott a világ legnépszerűbb sportjává.

A magyar válogatott nem csak minden esetben követi a nemzetközi szabályokat és normákat, hanem mindenkinek megadja a tiszteletet – legyen szó ellenfélről, szurkolóról vagy bárki másról – tették hozzá.

A térdelés, mint a feketék elnyomása elleni tiltakozás eredete 2016-ra nyúlik vissza Colin Kaepernick amerikai futballista akciójaként, azonban tavaly terjedt el a Black Lives Matter mozgalom megerősödésével. A futball világába is betört, például az angol Premier League-ben szinte minden meccs előtt letérdelnek, s azt is lehet már tudni, hogy az angol válogatott játékosai az Eb-n is így tesznek majd.

Forrás: Index/Hírklikk