A világbajnoki bronzérmes magyar úszó is Shane Tusuphoz csatlakozott

HírKlikk 2020. szeptember 12. 09:20 2020. szept. 12. 09:20

Holoda Péter döntését maximálisan támogatja klubja, a Debreceni Sportcentrum és a Magyar Úszó Szövetség is. A közös munka a jövő hét elején kezdődik. 

A háromszoros olimpiai bajnok edző, Shane Tusup irányítása alatt készül a tokiói olimpiára Holoda Péter, tudta meg az Eurosport. A sprinter saját bevallása szerint, már évek óta foglalkoztatta a gondolat, hogy Shane Tusuppal készüljön, ám bármennyire is jó volt a kapcsolat az úszó és a szakember között, az együttműködésre eleddig nem volt lehetőségük. 

A 2017-es budapesti világbajnokságon a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként, szenzációnak számító bronzérmet nyerő Holoda szerint, még éppen időben veszi kezdetét a közös munka. Ebből a szempontból még jól is jött az olimpia halasztása. 

„Péterrel régóta jóban vagyunk, korábban is sokat beszélgettünk az úszásról. Figyelemmel kísértem a pályafutását már akkor is, amikor idehaza úszott és kifejezetten jó ötletnek tartottam, hogy sprinterként az Egyesült Államokban, egy nagyszerű programhoz csatlakozzon és egy igazán remek edző irányítása alatt fejlődjön” – mondta Tusup, Hosszú Katinka volt edzője és férje. „Világklasszis sprinternek tartom Pétert, akinek minden tehetsége megvan ahhoz, hogy nagy eredményeket érjen el. Úgy gondolom, hogy közösen valami igazán nagyot alkothatunk, olyat, amelyet sprintertől Magyarországon korábban még nem láthattunk” – beszélt a közös munkáról az edző. 

A váltás célja természetesen az, hogy Holoda Péter kijusson a jövő évre halasztott tokiói olimpiára, és ott minél jobb eredményt érjen el.