Az FC Barcelona történelmi veresége után, radikális döntések várhatóak

HírKlikk 2020. augusztus 15. 18:18 2020. aug. 15. 18:18

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében Bayern Münchentől elszenvedett megalázó, 8:2-es vereség után, a következő napokra radikális döntéseket ígért a Barcelona elnöke, Maria Bartomeu – írja a hvg.hu 

Hatvankilenc év után kapott ki hat góllal a Barcelona labdarúgócsapata, amely 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Ezt megelőzően, ekkora különbségű sikerre – a futballstatisztikákkal foglalkozó Opta adatai szerint – a városi rivális Espanyol volt képes, amely 1951 áprilisában mért 6-0-s vereséget egy bajnokin a Barcára. A Bayern első csapatként szerzett nyolc gólt egy mérkőzésen a BL egyenes kieséses szakaszában. 

A Barcánál azonnali lépéseket ígérnek. „A következő napokban magyarázattal szolgálunk és bejelentünk döntéseket. Ezek közül néhányat már korábban, a Bajnokok Ligája újrakezdése előtt meghoztunk, de ezekről most még nem beszélünk. Ez nem megfelelő nap arra, hogy bejelentsünk változtatásokat, most bocsánatot kell kérnünk a klub pártoló tagjaitól" – nyilatkozott Bartomeu. 

Gerard Piqué, a csapat meghatározó játékosa minden szinten változtatást sürgetett. Szörnyűnek és a klub számára károsnak nevezte a mérkőzést, az általuk nyújtott produkció – az európai porondon elszenvedett legsúlyosabb vereségük – miatt pedig szégyenről beszélt a Movistar spanyol csatornának nyilatkozva. „Szörnyű, ami történt, remélem, valami értelme legalább lesz, az, hogy mindannyian elgondolkodunk. A klubnak szüksége van változtatásokra, és nemcsak a játékosok meg az edző szintjéről beszélek, hanem strukturális változtatásokról. Senki sem nélkülözhetetlen. Vérfrissítésre van szükség a dinamika megváltoztatásához. Ha kell, én leszek az első, aki elmegy" – mondta csalódottan. 

A tréner Quique Setién egyetértett Piqué néhány kijelentésével, arról azonban nem kívánt nyilatkozni, hogy folytatja-e a munkáját a csapat élén. Mint megjegyezte, minden részletbe nem is kíván belemenni, mivel még csak fél éve van a Barcelonánál, ugyanakkor ő is hatalmas csalódottságról beszélt, és minden érintettet következtetések levonására buzdította. „A Barca olyan nagyszerű klub, hogy ez (a súlyos vereség) nagy kárt okoz, és nyilvánvalóan bizonyos dolgok változtatásra szorulnak. Az igazság az, hogy ez egy borzasztóan fájdalmas vereség" – hangsúlyozta.