Plusz BL-selejtező érkezhet Magyarországra

HírKlikk 2020. augusztus 6. 19:42 2020. aug. 6. 19:42

Többek között nálunk is rendezhetnek olyan BL-selejtező mérkőzéseket, amiket az eredeti rendező országokban nem lehetne biztonságosan megtartani.

Az Index számol be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtöki rendkívüli üléséről. A megbeszélésre azért volt szükség, mert még nem fejeződött be sem a Bajnokok Ligája, sem az Európa Liga, de augusztusban már indulnia kell a következő kiírásnak, miközben vannak országok, ahol a járvány újra terjed.

Négy ország jelezte, hogy helyet ad azoknak a selejtezőknek, amiket a járványhelyzet miatt nem tudnának megtartani, mert a rendező országokban beutazási korlátozások vannak érvényben, vagy a csapatoknak karanténba kellene vonulniuk.

A négy ország: Magyarország, Lengyelország, Görögország és Ciprus.

A meccseket egyébként attól még megrendezik, ha valaki a csapatból vagy annak vezetéséből pozitív tesztet produkál. A meccset az eredeti időpontban kell lejátszani, ha tizenhárom mezőnyjátékos és legalább egy kapus egészséges.

Az UEFA megköszönte a négy tagállam felajánlását – hogy pontosan melyik stadionokban lehet meccseket játszani, az majd a jövő hét elején derül ki. Az UEFA vasárnap sorsolja ki a BL-selejtezőket, ahol a Ferencváros kiemelt. Hétfőn a többi magyar kupacsapat is ellenfelet kap az EL-ben, ebben a sorozatban a Fehérvár és a Honvéd kiemelt, a Felcsút nem.
 

Forrás: Index