Edzőmeccsen szenvedett vereséget a magyar női kézilabda-válogatott

HírKlikk 2021. július 22. 21:03 2021. júl. 22. 21:03

A magyar női kézilabda-válogatott 32-22-re kikapott Norvégiától a tokiói olimpia előtti utolsó, csütörtöki felkészülési mérkőzésen.

A norvég közszolgálati média honlapja szerint végig az Európa-bajnoki címvédő irányította a meccset, amelyen egyértelműen jobb volt a magyaroknál, már az első félidőben jelentős előnybe került, amit megtartott a végéig.

Elek Gábor szövetségi kapitány szerdán az MTI-nek azt mondta, ezen a találkozón az eredmény másodlagos, a magyaroknak az a feladatuk, hogy felvegyék a sebességet az ellenféllel, mert ez az ötkarikás tornán kulcsfontosságú tényező lesz.

A magyar szövetség honlapja szerint a csapat csütörtökön gyakorolhatott először a meccseknek otthont adó Jojogi Sportcsarnoknan.

„Az első félidőben a norvég csapat sokkal gyorsabb, agresszívebb volt nálunk, ez okozta a kialakult nagy különbséget. Mi túlságosan sok hibával kézilabdáztunk” – nyílatkozta Elek Gábor.

Hozzátette, óriási a tér belül a csarnokban, amit ráadásul extrém módon hűtenek.

„Fontos volt, hogy az olimpiai forgatagból kikerülve, elitcsapattal találkozzunk, hiszen ez segíti, hogy felgyorsuljunk. A szünet után már sokkal inkább azt a játékot mutattuk, amit szeretnénk megvalósítani, gyorsaságban, agresszivitásban is, a franciák elleni nyitómeccsig hátralévő időben ezen fogunk tovább dolgozni” – mondta a kapitány.

A magyarok korábban Montenegrót hat, Brazíliát pedig előbb három, majd egy góllal győzték le a siófoki felkészülési meccseken.

Elek Gábor csapata vasárnap helyi idő szerint 21.30-tól – magyar idő szerint 14.30-tól – az öt évvel ezelőtt olimpiai ezüstérmes, korábbi kétszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok Franciaországgal játszik az ötkarikás játékokon, a csoportkör első fordulójában.

Forrás: MTI