Fegyelmi eljárást indítottak Kuttor Attilával szemben – a Puskás Akadémiának szólt be

HírKlikk 2020. június 25. 21:00 2020. jún. 25. 21:00

Kuttor Attilával, a Mezőkövesd vezetőedzőjével szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

A sportági szövetség holnapjának csütörtöki beszámolója szerint, a tárgyalást hétfőn délben tartják.

Kuttor Attila csapata szerdai, a Debrecen ellen hazai pályán 1-0-ra elveszített bajnoki összecsapását követően – a találkozót közvetítő – M4 Sportnak azt mondta: „mérkőzések óta ki akarnak minket végezni. Visszanéztük, bátran merem állítani, szabályos gólt rúgtunk, az ellenfél pedig egy lesgólt fejelt. Nyugodtan indulhat bárki az Európa-ligában, aki akar vagy akit az MLSZ megjelöl. Mi nem azért hajtunk, csak azt szeretnénk, ha a pályán végzett munkánkat nem vennék el tőlünk. Ezt már nem tudjuk elviselni".

Itt jegyezzük meg, hogy Kuttor, nem nevezi meg a klubot, amelyik jól járt a Mezőkövesd vereségével, de egyértelműen az Orbán Viktor miniszterelnökhöz ezer szállal kötődő Puskás Akadémiáról van szó. 

Kuttor május 23-án, a Magyar Kupa-elődöntő első, MOL Fehérvár elleni összecsapásán a játékvezető egyik ítéletét kritizálta, amiért piros lapot, majd a fegyelmi ülést követően, két mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Utóbbit később mérsékelték – ugyanakkor 300 ezer forintos pénzbüntetése érvényben maradt –, így csak a visszavágón nem ülhetett a kispadon, a Budapest Honvéd elleni, vesztes kupadöntőben viszont ott lehetett.

Forrás: MTI/Hírklikk