Hosszabbításban mentettek pontot a szerbek a szlovénok ellen a labdarúgó Európa-bajnokságon

HírKlikk 2024. június 20. 20:20 2024. jún. 20. 20:20

A szerb válogatott hosszabbításban szerzett góllal 1-1-es döntetlent játszott a szlovén csapattal a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, csütörtökön.

A szlovénok így két kör után két ponttal állnak, míg a szerbek eggyel.

Eredmény:
C csoport, 2. forduló:
Szlovénia-Szerbia 1-1 (0-0)

München, 67 ezer néző, v.: Kovács (romániai)
gólszerző: Karnicnik (69.), illetve Jovic (95.)
sárga lap: Janza (87.), Vipotnik (94.), illetve Mladenovic (25.), Lukic (54.), Jovic (92.), Gacinovic (93.)
    
Szlovénia:

Oblak - Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza - Stojanovic (Verbic, 76.), G. Cerin, Elsnik, Mlakar (Stankovic, 64.) - Sporar, Sesko (Vipotnik, 76.)

Szerbia:

Rajkovic - Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic - Zivkovic (Birmancevic, 82.), Ilic, Lukic (S. Milinkovic-Savic, 64.), Mladenovic (Gacinovic, a szünetben) - Tadic (Samardzic, 82.) - Vlahovic (Jovic, 64.), Mitrovic

II. félidő:

69. perc: Karnicnik szerzett labdát a saját tizenhatosa előtt, s a gyors kontra végén Elsnik bal oldali beadására ő érkezett a hosszú oldalon, majd hat méterről kapásból a rövid sarokba passzolt (1-0).

95. perc: egy jobb oldali szerb szögletet Jovic négy méterről, középről csúsztatott a szlovén kapuba (1-1).

Az első félidőben a szlovénok léptek fel kezdeményezőbben, helyzetekig és kapufáig is eljutottak, de annak ellenére sem született gól, hogy a szerbeknek is voltak lehetőségeik a nagy iramot hozó találkozón.

A második játékrészre más felfogásban, sokkal támadóbban jöttek ki a szerbek, azonban a 60. perc után a szlovénok ismét átvették az irányítást és egy gyors akció végén meg is szerezték a vezetést. A rivális szinte azonnal kapufát ért el, s bár a folytatásban is igyekezett támadásban maradni, az utolsó pillanatokig minden helyzete kimaradt, akkor azonban egy szöglet után összejött a pontszerzés.

A szlovénok az angolokkal, a szerbek a dánokkal találkoznak jövő kedden a csoport zárásán.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom