Kétgólos előnyben a Ferencváros a BL-selejtezőben

HírKlikk 2021. július 21. 04:30 2021. júl. 21. 04:30

A Ferencváros házigazdaként 2-0-ra nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, a párharc keddi, első mérkőzésén.

A visszavágót egy hét múlva rendezik. Amennyiben a zöld-fehérek továbbjutnak, akkor a harmadik fordulóban a cseh bajnok Slavia Prahával találkoznak, és biztossá válik, hogy a főtáblán szerepelnek majd az egyik nemzetközi kupában.

L-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Ferencvárosi TC-Zalgiris Vilnius (litván) 2-0 (2-0)

Groupama Aréna, 10 107 néző, v.: Kruasvili (georgiai)
gólszerzők: Uzuni (25.), Nguen (39.)
sárga lap: Haratin (45), illetve Gamakov (44.)

Ferencváros:

Dibusz - Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Vécsei, 92.) - Haratin, Somália - Nguen (Zachariassen, 69.), Uzuni, Zubkov (Mak, 69.) - R. Mmaee (Boli, 76.)

Zalgiris Vilnius:

Gertmonas - Mikoliunas, Ljubisavljevic, Tatomirovic, Bopesu - Onazi (Kuklis, 84.), Gamakov (Kis, 59.), Verbickas - Kyeremeh (Karamarkov, 59.), Tadic (Sylvestr, 65.), Videmont

Ebben a kiírásban egyértelműen a legjobb első félidejét játszotta a tavaly csoportkörös Ferencváros és már a tizedik percben kis híján megszerezte a vezetést, de Uzuni lövése a keresztlécen csattant. Az előző körben a koszovói FC Prishtina elleni visszavágón triplázó albán támadónak a 25. percben már összejött a gól, ekkor Ryan Mmaee gyönyörű passzát értékesítette.

A házigazdák uralták az összecsapást, és a tavalyi selejtezőkön is villogó Nguen Tokmac látványos lövésével megduplázták előnyüket.

A fordulást követően is a magyar bajnokcsapat futballozott fölényben, de a nagy helyzetek ezúttal – egy Mmaee-fejest leszámítva – elmaradtak. A vendégek a kapura nem jelentettek komoly veszélyt, ráadásul a 91. percben még nehezebb helyzetbe kerülhettek volna a továbbjutás szempontjából, hiszen egy kezezés miatt büntetőhöz jutott a Ferencváros, de Uzuni lövését védte a kapus.

Forrás: MTI