Kirúgják a Manchester United edzőjét!

HírKlikk 2021. november 21. 11:35 2021. nov. 21. 11:35

A Bleacher Report és Fabrizio Romano értesülései szerint a Manchester United meneszti Ole Gunnar Solskjaert. A Watford elleni 4-1-es vereséget követően a Manchester United vezetősége egy vészhelyzeti találkozót hívott össze. Akkor még nem született végleges döntés Solskjaer jövőjével kapcsolatban, azonban néhány órával később Fabrizio Romano arról írt Twitteren, hogy menesztik a norvég szakembert. A felek most már csak a szerződés felbontásának részleteiről és Solskjaer anyagi kompenzációjáról tárgyalnak a hírek szerint. Hivatalos közlemény rövidesen várható.

A The Athletic értesülései szerint Darren Fletcher, a klub korábbi játékosa veszi majd át a csapat irányítását, Michael Carrick - a United egykori sztárja - pedig a segédedzői szerepet tölti majd be, amíg nem talál a vezetőség új menedzsert. Solskjaer játékosként a United szurkolók egyik kedvence volt, összesen 126 gólt lőtt a vörös ördögök színeiben, így sokan szorítottak annak, hogy sikeres legyen az edzői karrierje is a csapat élén azt követően, hogy 2019 márciusában 3 éves szerződést írt alá. Első, teljes szezonjában úgy is tűnt, hogy jó úton halad az együttes, sikerült megszerezni a harmadik helyet az angol bajnokságban - írja az Origo.

A komoly javulás miatt a vezetőség úgy döntött júniusban, hogy új, 3 éves szerződést ad a norvég edzőnek, valamint komoly pénzügyi támogatásban is részesítették a nyári átigazolási szezonban, sikerült ugyanis megszerezni Raphael Varane-t, Jadon Sancho-t és Cristiano Ronaldot is. Úgy tűnt minden adott ahhoz, hogy a United ismét bajnok legyen. Az erős keret ellenére viszont csak négyszer tudtak az idén nyerni, az eddigi 12 mérkőzésen. Az ősi rivális Liverpool elleni 5-0-as hazai vereség különösen fájó volt a United szurkolóknak, de mégsem az a meccs jelentette Solksjaer regnálásának végét, hanem a szombati 4-1-es idegenbeli vereség, a Watford ellen. A United Solskjaer menesztése után sem lesz könnyű helyzetben. Sajtóértesülések szerint Antonio Conte szívesen vállalta volna a csapat irányítását, azonban miután a United korábban kiállt Solskjaer mellett, Conte úgy döntött, hogy a Tottenham kispadjára ül. Maurizio Pochettino neve is szóba került, a PSG viszont már többször is leszögezte, hogy az edzőjük nem megy sehova. Gyakran merül fel Zinedine Zidane neve is, de az ő érkezésére meglehetősen kevés esély látszik, a Sevillat irányító Julen Lopetegui viszont már elképzelhetőbb lenne a lap szerint, akárcsak Laurent Blanc.

Forrás: Origo