Megbüntették a Tour de France közben a feleségét megcsókoló biciklistát

HírKlikk 2024. július 7. 06:00 2024. júl. 7. 06:00

Julien Bernard francia kerékpáros elnézést kért a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől, de hozzátette, hogy akár minden nap hajlandó lenne kifizetni a bírságot, ha újra átélhetné azt a pillanatot.

A Lidl-Trek versenyzőjét a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (ICU) 200 svájci frank (nagyjából 80 ezer forint) megfizetésére kötelezte, amiért a verseny hetedik szakaszán rövid időre megállt, azért, hogy megcsókolja a feleségét – írja az Euronews.

Az irányító testület közölte, hogy a bírságot „a verseny során tanúsított illetlen vagy nem megfelelő viselkedésért, valamint a sportág imázsának megsértéséért" szabták ki.

Julien Bernard a közösségi médiában írt levelében bocsánatot kért az szövetségtől, amiért „kárt okozott a sport imázsának", de azt mondta, hogy hajlandó kifizetni a bírságot „minden nap, és újra átélni ezt a pillanatot".

A Tour de France hetedik szakasza egy rövid, 23,3 km-es pálya, és a verseny két időfutamának egyike, ahol a kerékpárosok a legjobb időért versenyeznek, és nem egymással.

Az emelkedő a híres burgundi borvidéken zajlik. A Cycling News szerint Bernard mindössze 30 percre volt lakóhelyétől, amikor a szurkolói találkoztak vele. Ahogy felért az emelkedő tetejére, barátai táblákkal a kezükben rohantak felé, a felesége pedig előre lépett, és egy gyors csókot adott neki, kezében a fiukkal, aki egy replika kerékpáros felszerelésbe volt felöltöztetve.

Ugyanekkora összegű bírságot kapott ugyanezen szabály megszegéséért korábban Davide Ballerini olasz kerékpáros, miután megállt, hogy végignézze, amint a brit Mark Cavendish a Tour de France 35., rekordot jelentő szakaszgyőzelméhez sprintel.

Bernard egy televíziós interjúban elmondta, hogy a szeretteivel való találkozás egyedülálló pillanat volt a pályafutásában, és korábban keményen hajtott a versenyben, hogy legyen elég ideje erre.

„Tényleg hihetetlen volt. A feleségem néhány hete szervezi ezt néhány barátommal, és nagyon jó munkát végzett," mondta. „Egy időfutamon van időd arra, hogy jól érezd magad. Ezek a pillanatok azok, amelyek miatt folytatom a kerékpározást."

Forrás: Euronews


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom