Nemzetek Ligája: Rossi kihagyta a 24 fős keretből Gulácsit

HírKlikk 2024. október 1. 13:35 2024. okt. 1. 13:35

Újoncként Szűcs Kornélt is meghívta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő 24 fős keretébe.

A 23 éves védő az angol Plymouth játékosa. Kimaradt a névsorból Gulácsi Péter, a Leipzig kapusa maga kérte, hogy pihenhessen - mondta el Rossi a sajtótájékoztatón.

A magyarok jövő pénteken a hollandokat fogadják, három nappal később pedig Boszniában vendégeskednek.

A magyar labdarúgó-válogatott 24 fős kerete:

kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Al Fateh SC), Tóth Balázs (Blackburn Rovers)

védők:

Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC), Fiola Attila (Újpest FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Szűcs Kornél (Plymouth Argyle FC)

középpályások:

Bolla Bendegúz (Rapid Wien), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Nagy Ádám (Spezia Calcio), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC)

Nego Loic (Le Havre AC), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Schäfer András (Union Berlin)

támadók:

Ádám Martin (Asztérasz Tripolisz), Csoboth Kevin (FC St. Gallen), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Újpest FC), Sallai Roland (Galatasaray)

Szoboszlai Dominik (FC Liverpool), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

Marco Rossi elárulta, miért nincs ott Gulácsi Péter a válogatott friss Nemzetek Ligája-keretében

Marco Rossi szövetségi kapitány keddi sajtótájékoztatóján elárulta, miért nem került be az októberi Nemzetek Ligája-keretbe Gulácsi Péter.

A keddi kerethirdetés legnagyobb meglepetése egyértelműen a lipcsei kapus kimaradása – Gulácsi Péter nagyszerű formában védett az elmúlt hetekben, eddigi öt Bundesliga-mérkőzéséből négyen gólt sem kapott, s a Kicker nevű szaklapnál háromszor is ott volt a hét legjobb csapatában.

A 34 esztendős, 58-szoros válogatott kapus a nyári Európa-bajnokságon, valamint a szeptemberi, németek és bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-összecsapáson is kezdett, ám a friss keretben nem található meg a neve. Hogy ennek mi az oka, arról Marco Rossi szövetségi kapitány adott tájékoztatást.

„Beszélgettem vele természetesen, azt kérte tőlem, tekintsünk el attól, hogy az utolsó négy NL-meccsre meghívjuk, tehát novemberben sem lesz velünk. Túl van egy súlyos sérülésen, amelyből felépülőben van, rengetegen meccset kell lejátszania, nyilván mi is azt szeretnénk, nehogy ismét megsérüljön. Biztosított bennünket arról, ha szükséghelyzet jelentkezik kapusfronton, azonnal a rendelkezésünkre áll.”

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom