Szlovákia is beszállna a magyar olimpiai pályázatba

HírKlikk 2024. október 26. 19:05 2024. okt. 26. 19:05

Konzultációt kezdeményezett Magyarországgal Szlovákia egy olyan közös sportinfrastruktúra-hálózat lehetőségéről, amit egy esetleges 2036-2040 közötti olimpiai pályázatban használna Budapest. Ezt jelentette be közös sajtótájékoztatóján a szlovák turizmusügyi és a sportügyi miniszter. Andrej Danko szerint nem a közös pályázat a cél, hanem „a konzultációk meglévő és a jövőbeli sportinfrastruktúrával kapcsolatos lehetőségekről szólnak, amelyek az olimpia szervezésére is használhatók, és hosszú távon fenntarthatók.”

A miniszter kijelentette: „Magyarország úgy határozott, hogy Szlovákia területén is találhatók olyan sportlétesítmények, amelyek beilleszthetők lennének az olimpia rendezésébe, mint például a magántulajdonban lévők, illetve a pozsonyi, dunaszerdahelyi vagy kassai futballstadionok. Nem kizárt, hogy új létesítmények is épülnek majd a koncepció részeként.”

Az egyik ilyen sportkomplexum lehetne a somorjai olimpiai edzőközpont és sportkomplexum bővítésével megvalósuló Olimpiai Aréna, nyilatkozta Dušan Keketi sportügyi miniszter. Akár 15 sportág versenyeit is le lehetne bonyolítani a közel 5000 négyzetméteres létesítményben – írja a 444.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom