Szörnyethalt Anthoine Hubert a Belga Nagydíjon

HírKlikk 2019. augusztus 31. 20:50 2019. aug. 31. 20:50

Borzalmas tömegbaleset vetett véget idő előtt a Forma–2-es mezőny spái első futamának. A versenyt törölte az FIA - írja az m4sport.hu.

Alig, hogy véget ért a Forma–1-es Belga Nagydíj időmérő edzése, a spái versenypályát birtokba vették a fiatalok. A Forma–2-es bajnokság főversenye azonban egyetlen kör után véget is ért. Az okot egy ijesztő baleset jelentette a nagy tempójú Eau Rouge-Radillon-kanyaroknál, abban több versenyző is érintett volt.

A láncreakciót az Alfa Romeo juniorcsapatát erősítő Juan Manuel Correa kicsúszása indította be. A Sauber Junior Team versenyzője a Radillon-kanyarból vágódott ki nagy tempóval a pályáról a második kör elején, s a falnak ütközött. Ezt követően a mögötte érkezők is ütköztek, a pályát beborították a törmelékek és alkatrészek. Correa autója a feje tetején, a glória által megtámasztva landolt. A legjobban a Renault által pártfogolt Anthoine Hubert autója sérült meg, melynek a hátsó része váltóstul ki is szakadt a helyéről, valamint több darabban pihent meg. Az ő és Correa állapotáról egyelőre nem érkeztek információk.

A balesetben a korábbi F1-es versenyző, Jean Alesi fia, a Ferrari Akadémiát erősítő Giuliano Alesi is érintett volt, ám ő a Kemmel-egyenes végéig el tudott még menni, mielőtt félrekormányozta autóját. Ralph Boschung eközben defektes gumin tért vissza a boxutcába, miközben Szato Marino saját lábán hagyta el a helyszínt.

Az FIA a történtek után azonnal piros zászlóval intette le a versenyt, visszarendelte a mezőny állva maradt tagjait a boxutcába, majd némi várakozás után úgy döntött, hogy törli is a főversenyt. A történtekről a hivatalos közvetítésben már visszajátszást sem mutattak, a balesetről és annak helyszínéről készült képeket sem játszottak be írja az m4sport.hu

A címvédő Lewis Hamilton az Instagramon  kommentálta a tragikus hírt. „Ha bárki, aki nézi és élvezi ezt a sportot, azt gondolja akár csak egy pillanatig is, hogy amit csinálunk, az biztonságos, az hatalmasat téved. Ezek a versenyzők az életüket teszik kockára, amikor a pályára hajtanak, és az embereknek ezt komolyan becsülniük kell, mert nem becsülik meg eléggé. A szurkolók, de még sokszor azok sem, akik a sportágban dolgoznak. Anthoine-t én egy hősnek tekintem, aki vállalta a kockázatot, hogy elérje az álmait. Nagyon szomorú vagyok, hogy ez történt. De emeljük föl, és emlékezzünk rá. Nyugodj békében, testvérem!” – írta a Mercedes versenyzője.